Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

UN NOU FALS SI UZ DE FALS MARCA HOGEA! UN NOU FALS SI UZ DE FALS MARCA HOGEA!
Scurt şi la obiect, că doar se pricep şi procurorii să observe un simplu fals şi uz de fals ce poate duce la aproximativ... UN NOU FALS SI UZ DE FALS MARCA HOGEA!

Scurt şi la obiect, că doar se pricep şi procurorii să observe un simplu fals şi uz de fals ce poate duce la aproximativ doi ani de puşcărie în cazul primarului Constantin Hogea. Nu vă repeziţi, nu este acelaşi fals de care deja am scris, cel cu banii împrumutaţi firmei sale – 194.449 lei, este un fals nou.
Ce am descoperit studiind mai atent doua declaraţii de avere semnate de primarul Constantin Hogea, declaraţii ce au fost completate şi depuse la o diferenţă de trei luni una de alta.
În declaraţia de avere cu numărul 53/36/01/11.2012 primarul Hogea declara pe propria răspundere, cunoscând prevederile art.292 din Codul Penal privind falsul în declaraţii, ca printre multe altele, deţine şi două terenuri forestiere. Unul dobândit în 2005, în suprafaţa totală de 3035 metri pătraţi, celălalt dobândit în 2009, suprafaţa fiind de 6000 metri pătraţi.
Toate bune şi frumoase, are salariu, să spunem că iubeşte pădurea, însă în declaraţia de avere nr.53/21/25.06.2012, semnată de acelaşi primar Hogea, aceste două terenuri lipsesc cu desăvârşire.
Concret, doua terenuri dobândite în 2005 şi 2009, recunoscute într-o declaraţie oficială, nu se regăsesc într-o altă declaraţie oficială semnată cu cinci luni mai devreme, asta ca să fie mai uşor de descifrat falsul şi uzul de fals.
Actele vorbesc de la sine, iar mâine vom prezenta un nou fals vizibil şi de pe lună.
„Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, scrie în Codul Penal.
Declaraţia lui Hogea a fost dată pe proprie răspundere, sub menţiunea că semnatarul cunoaşte prevederile articolului 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii.