Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Un nou medic pediatru vine la Tulcea Un nou medic pediatru vine la Tulcea
„Consiliul Judeţean Tulcea este în permanenţă preocupat de creşterea calităţii actului medical în beneficiul pacienţilor. Fără doar şi poate, acest aspect capătă o şi... Un nou medic pediatru vine la Tulcea

spitalll„Consiliul Judeţean Tulcea este în permanenţă preocupat de creşterea calităţii actului medical în beneficiul pacienţilor. Fără doar şi poate, acest aspect capătă o şi mai mare importanţă atunci când pacienţii sunt copii.
De aceea, atât eu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, cât şi instituţia pe care o coordonez facem eforturi pentru a-i determina pe aceşti specialişti să opteze pentru un loc de muncă la noi în judeţ, pentru a asigura tuturor pacienţilor asistenţa spitalicească de care au nevoie şi care, de ce să nu recunoaştem, este de multe ori vitală”a declarat președintele Horia Teodorescu.
Situaţia lipsei personalului de specialitate din Spitalul Judeţean Tulcea a fost prezentată în mai multe rânduri conducerii Ministerului Sănătăţii. De asemenea, au fost inițiate discuții și cu marile centre universiare din Iași, București și Constanța.
Ca urmare a acestor eforturi, de la 1 ianuarie 2016, d-na doctor specialist în pediatrie, Mihaela Elena Vasile, va profesa la SJU Tulcea, secția Pediatrie. Absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității Ovidius Constanța, a obținut cea mai mare notă la examenul de specialitate pe întreg centru universitar Constanța, d-na doctor Mihaela Elena Vasile, este în prezent medic specialist pediatrie în cadrul Spitalului Municipal Mangalia.
Eforturile Consiliului Județean Tulcea pentru atragerea medicilor continuă și alte cadre medicale s-au arătat interesate de oferta județului nostru, însă nu au dat, încă, răspunsuri finale privind posibilitatea de a activa la Tulcea.

Comunicat de presa