USL și-a lansat candidații pentru Primăria și Consiliul Local Sulina

  Ca o premoniție, prezentarea candidaților USL ce luptă pentru Primăria și Consiliul Local Sulina a avut loc luni 28 mai, chiar în fața Primăriei, fiind urmărită cu interes de la balcon chiar și de funcționarii instituției, deși programul de muncă se terminase de mult.

  Evenimentul a fost prezentat de vicepreședintele USL, Octavian Motoc, iar sulinenii, prezenți în număr mare pe faleză, au aplaudat discursul candidatului la funcția de primar , Vasile Chirilov.

  Vasile Chirilov

  Vasile Chirilov

  „După 12 ani cu actualul primar e timpul ca Sulina să iasă din comă, din marasmul în care a intrat.Tinerii au fugit în căutarea unor locuri de muncă,orașul e depopulat, lumea e săracă, deși Sulina ar trebui să fie un pol al turismului,doar unii se îmbogățesc, cei care cred că Primăria este domeniul lor privat. Am multe proiecte pentru punerea în valoare a orașului care în 12 ani se poate lăuda doar cu niște pavele, cu niște spânzurători de lemn pe faleză ce au costat multe mii de euro, bani aruncați pe fereastră“ a spus candidatul USL la funcția de primar, Vasile Chirilov.

  „Voi reda pescarilor luciul de apă și pescuitul tradițional cu setci“

  La eveniment a participat și candidatul USL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, deputatul Horia Teodorescu. Acesta a declarat că după ce va câștiga funcția de președinte al Consiliului Județean va propune consilierilor anularea taxei anuale de pescuit.

  „Voi face această propunere în chiar prima ședință, pentru că taxa pusă de actualul președinte Victor Tarhon este o bătaie de joc la adresa pescarilor din Deltă, în timp ce șleahta PDL-istă a cheltuit zeci de milioane de euro pe pavele și trei căsuțe pe plajă, să împovăreze pescarul cu taxe peste taxe.Voi insista la Guvern și pentru reintroducerea pescuitului tradițional cu setci, o altă acțiune ce a fost gândită împotriva celor din Deltă.Vă promit că nu  va exista concesionare,nimeni nu va veni aici să fie stăpân, luciul de apă va fi al pescarilor din Delta Dunării. Miliardele cheltuite aiurea pe pavele și borduri chiar și aici la Sulina sunt din banii dumnevoastră, aruncați aiurea de cei ca Tarhon care ca vicepreședinte a girat acțiunile Guvernului Boc, inclusiv cea de închidere a Spitalului din Sulina“ a spus deputatul Horia Teodorescu.

  La rândul său, deputatul Octavian Popa, președintele PNL Tulcea, a declarat că din nefericire, orașul Sulina arată la fel de trist cum arăta și la ultima sa vizită, imediat după Revoluție.

  „Eu zic ca dacă un primar în atâția ani nu a fost în stare să miște nimic, să atragă investitori, să creeze locuri de muncă, doar niște investiții pentru ca firmele prietene , de partid, să aibă ce mânca, e trist.Vasile Chirilov este un om  care are puterea să miște lucrurile, să reînvie Sulina“.