Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

USL ŞI PPDD, PACT DE COABITARE ANTI PDL ÎN CONSILIUL LOCAL TULCEA? USL ŞI PPDD, PACT DE COABITARE ANTI PDL ÎN CONSILIUL LOCAL TULCEA?
Liderii PNL şi PPDD Tulcea s-au întâlnit zilele trecute la Bucureşti pentru a discuta situaţia din cadrul Consiliului Local Tulcea. Din câte se pare... USL ŞI PPDD, PACT DE COABITARE ANTI PDL ÎN CONSILIUL LOCAL TULCEA?

Liderii PNL şi PPDD Tulcea s-au întâlnit zilele trecute la Bucureşti pentru a discuta situaţia din cadrul Consiliului Local Tulcea. Din câte se pare cele două grupări au căzut de acord cu faptul că o colaborare ar fi benefică, fiind practic vorba de un pact de coabitare împotriva primarului Hogea şi a grupului PDL, care a pierdut majoritatea în Consiliul Local.

Astfel, în perioada următoarea am putea asista la schimbarea mai multor PDL-isti din Consiliile de Administraţie şi ulterior la schimbarea unor directori precum Cezar Jipa de la Servicii Publice, Dan Lucian Bălan de la Transport Public sau Nicusor Basca de la Energoterm.

Reamintim că recent, după ce relaţiile dintre PPDDTulcea şi primarul Hogea s-au răcit, după cum a recunoscut şi acesta, nu mai există o majoritate stabilă în cadrul Consiliului Local, acolo unde USL are 9 mandate, la fel ca şi PDL, iar PPDD 3.

CODÂRLA LA USL?

Tot în ultima perioadă mai multe voci anunţa că şi sigură trecerea deputatului PPDD de Tulcea, Liviu Codârla, în barcă puterii. Trecerea se poate face la nivel central, în funcţie de negocieri.

„La nivelul organizaţiei Tulcea nu am avut astfel de discuţii, nu m-am întâlnit deloc cu deputatul Codârla. La nivel de municipiu avem oameni care analizează şi decid, eu cred că nu se va face o opoziţie de dragul blocării primarului, se va vota în interesul comunităţii şi cu respectarea legii, dar vom avea un cuvânt de spus legat de proiectele importante sau cele ce par a nu servi interesul public “spune preşedintele Horia Teodorescu.