Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

USR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice” USR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”
În lipsa unei reacții politice după începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 1, USR a devenit oficial un partid „Alături de penali în funcții... USR a devenit partidul „Alături de penali în funcții publice”

În lipsa unei reacții politice după începerea urmăririi penale împotriva primarului Sectorului 1, USR a devenit oficial un partid „Alături de penali în funcții publice”. În mai multe rânduri, reprezentanții acestei formațiuni au afirmat că un om politic devine „penal” când este declanșată urmărirea penală împotriva sa, ceea ce impune retragerea acestuia din funcția pe care o deține, astfel încât „să-și demonstreze nevinovăția” în procesul penal, fără a afecta credibilitatea instituției pe care o reprezintă.

                       PSD le reamintește liderilor USR că anterior au susținut că sancțiunile politice în privința penalilor din partid, inclusiv în cazul Clotilde Armand, se vor lua atunci când va începe efectiv urmărirea penală împotriva acestora.

                    CĂTĂLIN DRULĂ, 8 noiembrie 2022: „Nu o suspendăm din partid pe Clotilde Armand pentru că nu are un dosar penal în care să fie pusă sub urmărire penală”.

                       DAN BARNA, 10 noiembrie 2022: „Nu avem niciun motiv să nu o susținem pe Clotilde Armand. Astăzi vorbim de niște sesizări. Nu vorbim despre dosar penal, despre urmărire penală”.                      

                   CRISTIAN SEIDLER, 14 noiembrie 2022: „De ce să plece de la primărie Clotilde Armand? S-a declanșat urmărirea penală?”

                       Da, stimați lideri ai USR, s-a declanșat urmărirea penală împotriva colegei voastre de partid. Acum este oficial „un penal în funcții publice”. Iar potrivit propriilor voastre standarde, pe care v-ați construit platforma politică, penala Clotilde Armand trebuie să plece și din partid, și de la primărie!

Biroul de Presă al PSD