USR și PNL își bat joc de milioane de români

Deputat Mirela Furtună

Săptămâna aceasta am susținut o declarație politică referitoare la modul total iresponsabil în care USR și PNL blochează bugetele locale, afectând astfel soarta a milioane de români, totul pentru a-și mufa personaje dubioase la banul public.

Mai avem puțin și ajungem la jumătatea anului, iar municipii importante din România, în frunte cu Bucureștiul și Iașul, nu au încă adoptate bugetele locale.
Neadoptarea bugetelor locale face imposibilă realizarea unor reforme sau demararea unor proiecte de infrastructură necesare comunităților locale.
Este inacceptabil că partidele de dreapta care au câștigat majoritatea în consiliile locale blochează în mod constant adoptarea bugetelor, afectând astfel interesele a milioane de români.
Nu poți să ajungi în luna mai și să nu ai buget adoptat pentru Primăria Generală a Capitalei sau pentru capitala Moldovei.
La fel ca la sectorul 1 USR dorește cu tot dinadinsul să-și mufeze personaje dubioase la banul public.
Devine deja o glumă proastă sloganul care le-a adus atât de mult electorat ”Fără penali în funcții publice”, din moment ce doresc să pună la conducerea spitalelor din subordinea Primăriei Generale a Municipiului București a unui membru USR condamnat penal pentru tentativă de omor sau a unuia care este instalator.
Nu este vorba numai de o bătaie de joc la adresa propriului electorat, dar să pui astfel de personaje la conducerea spitalelor reprezintă un atentat la sănătatea publică.
Bătaia de joc este manifestată de USR și față de comunitățile în care dreapta nu deține majoritatea în consiliile locale și unde politicienii de tip nou blochează bugetele locale folosind pârghiile de la nivel guvernamental. La Bacău, bugetul local a fost blocat de prefectul USR, care a contestat în instanță hotărârea adoptată de consilieri.
Unde sunt integritatea, competența, reformele sau proiectele promise cetățenilor atunci când au cerut votul?
În fapt avem un partid interesat doar de interesele clientelei de partid, restul a fost doar retorică, numai că modul acesta de a face politică are efecte negative asupra bunăstării a milioane de români.