VERNISAJ LA MUZEUL DE ISTORIE

   

  Joi, de la ora 15.00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie din parcul Monumentului Independeţei din Tulcea a avut loc vernisajul expoziţiei „Arta şi civilizaţia romană – un limbaj comun în antichitate“, realizată în cadrul unui proiect european implementat de Consiliul Judeţean Tulcea şi parteneri din zece ţări.

  Prin acest proiect  susţinut cu fonduri europene noi, cei din Consiliul Judeţean Tulcea, ne aplecăm asupra trecutului istoric şi a moştenirii culturale dintr-un spaţiu transnaţional, cu un element comun: Marea Neagră. Vrem să ne punem în valoare patrimoniul, vrem să ne promovăm cultura, vrem să ne facem cunoscuţi şi, iată, a apărut această oportunitate: un proiect  finanţat prin Programul Operaţional Comun „Bazinul Mării Negre“, Instrumentul European de Vecinătate şi Parteneriat“, a spus vicepreşedintele Strat.

  Această expoziţie a fost realizată în cadrul proiectului „Marea Neagră – Unitate şi diversitate în Antichitatea Romană“, în cadrul căruia Consiliul Judeţean Tulcea are ca parteneri muzeele din Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Turcia.

  Despre proiect

  Proiectul are o valoare totală de 385.483,06 euro, iar perioada de implementare este de 24 de luni. La finalul proiectului, în anul 2015, va exista o reţea de instituţii ştiinţifice, culturale, cu funcţii administrative la nivelul ţărilor implicate în proiect care să dezvolte acţiuni comune pentru cunoaşterea şi promovarea moştenirii culturale romane din bazinul Mării Negre. În plus, proiectul aduce şi importante rezultate concrete pentru cultura din judeţul Tulcea: va fi dotat spaţiul expoziţional de la Muzeul de Istorie şi Arheologie, laboratorul de restaurare şi a fototeca Institutului de Cercetări Eco Muzeale, dar şi baza arheologică Ibida – Slava Rusă.