VICEPRIMARUL ANDALUZIA LUCA: „RIDICAREA MAȘINILOR PARCATE NEREGULAMENTAR – UN DEMERS BENEFIC “

Viceprimarul Andaluzia Luca

În ciuda unor critici și semne de întrebare ridicate de tulceni, cu privire la legalitatea operațiunii viceprimarul municipiului Tulcea Andaluzia Luca (PSD) susține demersul privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în municipiu, după ce utilajul necesar acestei operațiuni a fost deja achiziționat de Primărie.
„Pentru că am văzut reacția unor juriști care criticau demersul de a achiziționa un utilaj cu ajutorul căruia să se ridice mașinile abandonate și mașinile parcate neregulamentar, maşinile care blochează intrarea în curți, garaje, cai de acces, alăturate drumului public şi pentru că eu sprijin acest demers fiind de părere că noi toți suntem obligați să respectăm legea, mă simt obligată să fac următoarele precizări.
În primul rând vreau să arăt faptul că acest demers este unul legal, motiv pentru care am să-mi permit să fac cunoscut textul care reglementează ridicarea mașinilor, anume articolul II din HG 965/2016 care modifică OUG 195/2002:
” ART. II
Procedura privind ridicarea vehiculului, prevăzută de Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi de poliţistul local în situaţiile prevăzute la art. 7 lit. h) şi k) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”
Mai arăt contestatarilor că această HG 965/2016 este dată ulterior deciziei ÎCCJ și în acord cu acea decizie.
Eu nu sunt jurist, însă consider îndestulător să prezint acest text de lege și invit pe oricine dorește să citească și celelalte modificări făcute de această hotărâre de guvern.
În altă ordine de idei, în contextul în care oricum traficul în orașul nostru devine din ce în ce mai aglomerat, atât eu, dar mai ales specialiștii din cadrul Primăriei Tulcea dar și din celelalte instituții cu atribuții în această problemă, au concluzionat că implementarea unui astfel de program ar fi benefic pentru noi toți și ar disciplina și șoferii care obișnuiesc să parcheze unde vor dânșii, pe trotuare, intersecții, spații verzi, sau chiar în mijlocul drumului.
Da, este adevărat că numărul locurilor de parcare nu este suficient, însă am încredere că după ce se va implementa regulamentul și după ce vom mai face locuri de parcare acolo unde arhitectura orașului ne va permite, situația se va îmbunătăți considerabil “spune viceprimarul municipiului Tulcea, Andaluzia Luca.