Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Viceprimarul Simion îl acuză pe primarul Ilie: „Induceți TEAMĂ şi NESIGURANŢĂ  tulcenilor, prin prezentarea unor informaţii neadevărate” Viceprimarul Simion îl acuză pe primarul Ilie: „Induceți TEAMĂ şi NESIGURANŢĂ  tulcenilor, prin prezentarea unor informaţii neadevărate”
Urmare a postărilor domnului primar Ştefan Ilie, pe reţele de socializare, prin care a atacat netemeinic şi repetat pe toţi consilierii care NU au fost... Viceprimarul Simion îl acuză pe primarul Ilie: „Induceți TEAMĂ şi NESIGURANŢĂ  tulcenilor, prin prezentarea unor informaţii neadevărate”

S-a rupt alianța

Urmare a postărilor domnului primar Ştefan Ilie, pe reţele de socializare, prin care a atacat netemeinic şi repetat pe toţi consilierii care NU au fost de acord cu proiectul iniţiat de el, dar şi a comunicatului  ENERGOTERM din data de 30.11.2021, noi, consilierii P.E.R. Tulcea, cei care NE-AM ABŢINUT LA VOT (NU am votat împotrivă), suntem nevoiţi să facem câteva precizări foarte importante asupra acestor declaraţii care nu au făcut nimic altceva decât să inducă TEAMĂ şi NESIGURANŢĂ  tulcenilor, prin prezentarea unor informaţii neadevărate, numai pentru ca incompetenţa şi lipsa de profesionalism a celor care au întocmit acest proiect de hotărâre să fie acoperită în faţa oamenilor, care sunt cei care vor suporta prin preţ aceste  „calităţi” .

Neadoptarea hotărârii referitoare la tarifele ENERGOTERM în şedinţa Conslilului Local din data de 25 noiembrie, NU are  vreo contribuţie la incapacitatea ENERGOTERM de a-şi achita factura de gaze, întrucât nici un act normativ NU RETROACTIVEAZĂ şi, pe cale de consecinţă neadoptarea acestei hotărâri NU ARE legătură în acest moment cu  asa-zisul „falimentu„ al ENERGOTERM, cel mai târziu cu 1 ianuarie 2022, aşa cum a precizat  în mod eronat în postarea sa pe reţelele de socializare primarul Ştefan Ilie!

ATENŢIE : a se studia prevederile legale legate de faliment inainte de a se face afirmaţii oficiale! Incapacitatea de plată a ENERGOTERM  vine din :

  • – incapacitatea conducerilor care s-au tot perindat  în această societate,  care nu au ştiut să managerieze situaţia;
  • – lipsa  de implicare a conducerii  ENERGOTERM  în privinţa sumelor pe care societatea le are de încasat şi care se cifrează în jurul fabuloasei sume de 8 milioane RON (care nu prea mai au şanse să fie recuperate);
  • –  lipsa de investiţii pentru modernizare, deşi societatea are un credit de 4,5 milioane RON pe care l-a cheltuit şi în urma căruia nu s-a realizat nimic palpabil pentru eficientizarea activităţii ;

Dacă tot s-a adus discuţia despre „faliment”, trebuie să aduc la cunoştinţă faptul că acţionarul majoritar al ENERGOTERM este  Primăria Tulcea, care, conform legislaţiei, participă direct proporţional cu acţiunile deţinute atât la PROFIT dar şi la PIERDERE , motiv pentru care  actionarii sunt obligaţi de lege să suporte pierderile cauzate de motivele menţionate anterior !

Dar, din păcate, aceste pierderi se doreşte a fi  suportate tot de către cetăţeni, prin intermediul bugetului local, aspecte cu care noi, consilierii P.E.R. Tulcea nu putem fi de acord ! Nu mai vorbim despre faptul că această societate este una de interes public, iar Primăria Municipiului Tulceaare obligaţia de a asigura agentul termic , întrucât mulţi dintre beneficiarii acestui serviciu NU AU POSIBILITATEA TEHNICĂ sau LEGALĂ de a se racorda la reţeaua de gaze naturale, aşa cum au fost sfătuiţi de conducerea primăriei !

În privinţa miilor de ore dedicate calculelor” şi a „minciunilor” invocate în textul primarului Ştefan Ilie , facem precizarea EXPRESĂ că  nouă, consilierilor PER, nu ne-a fost cerută vreo opinie în timpul acelor mii de ore de calcule, deşi nu era deloc greu să constaţi faptul că la calculaţia tarifului s-a aplicat marja MAXIMĂ de profit de 5 % , în condiţiile în care populaţia este grav afectată de creşterea tututor preţurilor, în condiţiile în care multe afaceri au fost închise iar oamenii au rămas fără loc de muncă !

Ca să spunem adevărul tulcenilor, pentru fiecare Gigacalorie consumată, cetăţenii plăteau, conform proiectului care a fost respins, suma de 42,00 RON cu titlu de PROFIT pentru ENERGOTERM ! Oare nu se putea reduce marja de profit de la 5 % la 1 % şi tariful să devină mai mic ?

Există soluţii REALE domnule primar şi asta este doar una dintre ele, nu „miraculoase” aşa cum aţi declarat dvs… şi trebuie să mai ştiţi că există şi oameni care au expertiză în domeniul economic, alţii decât cei cu care vă consultaţi dvs.! Într-o decizie aşa de importantă cum este aceasta, erau imperios necesare consultări cu profesionişti dar şi consultări cu membrii aşa zisei „alianţe locale”  PNL – USR – PER, care mai ştiu şi ei câte ceva despre cum funcţionează economia … !

Stimate domnule primar, stimate domnule director al ENERGOTERM, reformarea ENERGOTERM NU SE FACE ÎN PLINĂ IARNĂ ŞI NICI RECUPERAREA CREANŢELOR ISTORICE NU SE FACE DIN BUZUNARUL TULCENILOR !!! 

Dacă îmi aduc eu bine aminte, ENERGOTERM nu a primit nici până astăzi de la Primăria Tulcea compensaţia pentru semestrul 2 al anului anterior care ar fi de cca. 700.000 RON  … De ce?

Cât despre subvenţia acordată, mă aşteptam ca informaţiile să fie clare şi să nu folosite ca instrument de manipulare a poluaţiei ! În altă ordine de idei, adevărul este că din subvenţia totală de 27,74 milioane RON, suma de 12,9 milioane lei este subvenţie de la Guvernul României !

Adevărul se spune în totalitate stimaţi domni, NU cu jumătăţi de măsură şi cu intenţia de a manipula populaţia !

NU mai induceti teamă şi nesiguranţă tulcenilor, aşa cum aţi mai făcut-o şi  în vara acestui an,  atunci când aţi declarat că închideţi CAF-ul  !!! Cetăţenii au nevoie de siguranţă şi responsabilitate!  Acest oraş NU va fi condus cu inducerea fricii şi a temerii!

Cel puţin, noi, consilierii P.E.R. Tulcea,  nu vom accepta NICIODATĂ acest stil de conducere, indiferent dacă suntem ameninţaţi cu demiterea sau nu ! Suntem aici să REPREZENTĂM  interesele cetăţenilor !

Dragoş SIMION, Preşedinte O.M. –  P.E.R. Tulcea