Victor Tarhon (PMP): Prioritate pentru guvernare, dezvoltarea infrastructurii în Tulcea

tarhon_dr3Candidatul PMP pentru funcția de deputat, Victor Tarhon, solicită prioritizarea proiectului de valorizare a Deltei Dunării, inclus în Master Planul General de Transport al României (MPGT), prin alocarea continuă a resurselor necesare implementării acestuia. Concret, proiectul se referă la drumul expres Constanța – Tulcea – Brăila (+Pod peste Dunăre), Faza I – Pod peste Dunăre.

Delta Dunării este o zonă cu foarte mult potențial, atât din punct de vedere economic, al entertainment-ului, al transportului, cât și al pescuitului. Dar trebuie pusă în valoare printr-o infrastructură dezvoltată. În 25 de ani de experiență în administrația locală, mereu am pus accent pe acest aspect. Este și motivul pentru care, în perioada în care am fost la conducerea Consiliului Județean Tulcea, între 2008 și 2012, am realizat 43 de proiecte în domeniul drumurilor. 345 de km au fost deci modernizați în timpul mandatului meu, asta în condițiile în care lungimea totală a drumurilor din județul Tulcea este de 619,75 km. Pentru că am știut mereu că o infrastructură performantă înseamnă, în primul rând, produse cu prețuri mai mici, noi investiții, turism dezvoltat, precum și îmbunătățirea gradului de confort pentru români”, susține Victor Tarhon, candidat PMP la Camera Deputaților.

Partidul Mișcarea Populară consideră că e timpul să spunem stop poveștilor referitoare la mii de kilometri de autostradă într-un timp record și susține prioritizarea investițiilor în domeniul transporturilor și al infrastructurii, care să se bazeze pe principiul solidarității teritoriale, al accesibilității, al evitării suprapunerilor și al reducerii aglomerării, încurajând astfel libera circulație a mărfurilor și a persoanelor.

Totodată, politicianul este de părere că ar trebui relansate marile investiții pentru Canalul Dunăre – București, fiind inadmisibil faptul că Bucureștiul este singura capitală a unui stat european care nu are comunicații cu Dunărea. Finalizarea canalului ar permite irigarea unor suprafețe agricole întinse, ar putea fi un producător de energie și ar fi o sursă alternativă pentru comunitățile din cursul său.

Victor Tarhon declară, de asemenea, că Tulcea trebuie să joace un rol important în parteneriatul regional pentru implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Scopul este atragerea de fonduri europene pentru implementarea de proiecte de amploare, care vor avea un impact real în macro-regiunea Dunării.

Publicitate electorala