Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

VIDEO: A ÎNCEPUT „PROIECTAREA” PORTULUI ŞI FALEZEI TULCEA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PROPRIETARII DE NAVE ŞI PONTOANE ŞI CÂT VOR DURA LUCRĂRILE VIDEO: A ÎNCEPUT „PROIECTAREA” PORTULUI ŞI FALEZEI TULCEA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PROPRIETARII DE NAVE ŞI PONTOANE ŞI CÂT VOR DURA LUCRĂRILE
Lucrările de reabilitare a falezei şi portului Tulcea vor avea un cost estimative de 30-40 de milioane euro, aici intrând şi reabilitarea zonei dintre... VIDEO: A ÎNCEPUT „PROIECTAREA” PORTULUI ŞI FALEZEI TULCEA. CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PROPRIETARII DE NAVE ŞI PONTOANE ŞI CÂT VOR DURA LUCRĂRILE

falezaLucrările de reabilitare a falezei şi portului Tulcea vor avea un cost estimative de 30-40 de milioane euro, aici intrând şi reabilitarea zonei dintre Gară şi Vamă, acolo unde se va realiza o zonă specială pentru transportul mărfurilor. Conform preşedintelui Horia Teodorescu, contractual de execuţie a lucrărilor ar putea fi semnat până în vara viitoare iar lucrările ar putea dura aproximativ doi ani.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DECLARATIA PRESEDINTELUI HORIA TEODORESCU
Luni la sediul Consiliului Judeţean Tulcea a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanţi ai aparatului tehnic şi proiectantul ce realizează planul de urbanism pentru reabilitarea falezei şi amenajarea portului Tulcea.
Conform preşedintelui Horia Teodorescu, copul întâlnirii a fost de a creiona modul în care va arăta portul Tulcea şi discutarea unor amănunte tehnice şi idei legate de aceste obiective.
“Ni s-a promis că în jurul datei de 15 decembrie vom avea studiul de fezabilitate pentru portul Tulcea, discutăm de partea eligibilă pe fonduri europene, restul, partea de pavare, mobilier urban şi alte detalii vor fi finanţate din bugetul Consiliului Judeţean. Până în decembrie anul viitor trebuie să avem semnat contractul de execuţie ca să nu ieşim din zona de finanţare. Este un proiectant serios, vorbim de IPTANA, au lucrat şi la alte porturi. Între timp noi avem de luat multe avize, nu stăm degeaba, de la Rezervaţie, Apele Romane, Mediu şi aşa mai departe, acte ce necesită timp. Este un proiect important şi îl vom duce la bun sfârşit”
Între timp, legat de situaţia danelor de acostare din port, cei de la A.P.D.M. Galaţi au început să notifice beneficiarii de faptul că se va schimba titularul de contract, acesta devenind Consiliul Judeţean Tulcea.
“Cunosc acest fapt, se schimbă proprietarul, nu se vor face în nici un fel de mişcări, relocări, s-ar face un talmeş balmeş, mai ales că aşteptăm să intrăm în lucru cu portul, aşa că avem timp să ne gândim care va fi strategia privind poziţionarea unor nave, a pontoanelor, trebuie să creem facilitate pentru cei din delta, cei care nu au unde Acosta, sunt şi alte unităţi, instituţii care necesită să aibă nave acostate la cheu, pe lângă agenţii economic care solicita şi trebuie să le găsim şi lor o repartizare corectă” a precizat preşedintele Teodorescu.