VIDEO: ACȚIUNE DE CONTROL PE LACUL RAZELM

Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește, în perioada 01 – 06 august a.c., pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării .

În cadrul acțiunii, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au efectuat 9 controale, în urma cărora au constatat 3 infracțiuni prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și o infracțiune prevăzută de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval.

De asemenea, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și  4 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, în valoare de 7.200 de lei. Totodată, polițiștii Serviciului de Poliție ”Delta Dunării” au ridicat în vederea confiscării peste 49 de unelte de pescuit și peste 320 kilograme de pește, toate în valoare de aproximativ 23.300 de lei .

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării și Autorității Navale Române.

Exemple:

În cadrul acțiunii, în meleaua Sfântu Gheorghe, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat un bărbat, de 51 de ani, din loc. Sfântu Gheorghe jud. Tulcea, în timp ce pescuia, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (3 setci de tip ave) și întreaga cantitate de pește (103 kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. a) și e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, pe raza lacului Razem, polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au depistat doi bărbați, ambii din comuna Murighiol, județul Tulcea, în timp ce pescuia, în mod ilegal, pește de diferite specii.

Ambarcațiunea, motorul, uneltele de pescuit (12 setci tip plase monofilament) și întreaga cantitate de pește (143 de kilograme de pește) au fost ridicate în vederea confiscării.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. k)  din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
17 + 16 =