VIDEO: Constructorul dezvăluie când va trece prima maşină pe podul Tulcea – Brăila!

Pentru că tot a promis că va îndeplini rolul de diriginte de șantier la pod,preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, inginer printre altele, a mers ieri în vizită pe şantierul de pe malul tulcean al şantierului podului peste Dunăre.

Pentru că diverse aspecte legate de investiție sunt intens vehiculate în mediul online, Teodorescu, în postură inedită de reporter, a transmis aceste întrebări direct șefului de șantier, italianul Pansardi Biagio, reprezentantul firmei Astaldi.

Iată cele mai importante răspunsuri oferite la întrebările  președintelui Teodorescu:

Stadiul lucrărilor la Podul peste Dunăre Tulcea – Brăila ?

?Tulcenii se intreabă, toată lumea se intreabă: Când va trece prima mașină pe Podul Tulcea – Brăila?• O discuție liberă cu constructorul șantierului de pe malul tulcean, pentru că vreau să lămuresc o serie de aspecte aprig dezbătute în spațiul public și mai ales în mediul on-line, astfel încât tulcenii să fie corect informați.Se face!#pentruTulcea

Publicată de Horia Teodorescu pe Joi, 30 ianuarie 2020

Horia Teodorescu: Care este stadiul lucrărilor conform graficului de execuție la ora actuală ? Discutăm de investiția generală, chiar dacă suntem pe malul tulcean.

Constructor: În prezent, lucrările sunt în grafic. Se lucrează în paralel din patru puncte. Pe malul tulcean, suntem în faza de excavație la turn (piciorul podului), s-au pornit pompele de epuizment (pentru îndepărtarea apei din săpătură). Se sapă, am ajuns la o cotă de – 10 metri…

Horia Teodorescu: Tulcenii se întreabă, toată lumea se întreabă: Când va trece prima maşină pe podul Tulcea – Brăila

Constructor: 2022, septembrie-octombrie.

Horia Teodorescu: Consideraţi că termenul este unul realist ?

Constructor: Absolut! Suntem în grafic, nu există niciun dubiu.

Horia Teodorescu: Când vor vedea cetăţenii, cei care trec încă Dunărea cu bacul, cei doi piloni ai podului?

Constructor: În toamna-iarna anului viitor vom avea de la cota 0, 200 de metri înălţimea turnurilor.

Horia Teodorescu: Da, cred că va fi ceva spectaculos, şi atunci vor înţelege toţi că investiţia aceasta se şi vede pentru că acum se lucrează foarte mult sub pământ.

Nu este vizibil dar din punctul meu de vedere, lucrările actuale  sunt impresionante asta arată că într-adevăr se merge exact după graficul de execuţie. Sunteţi în parametri.

Horia Teodorescu: Pentru că zvonistica este la ea acasă şi din lipsă de informaţii oamenii fac tot felul de presupuneri vreau să mai lămurim un lucru.

Din punct de vedere al finanţării, există vreo problemă?

Constructor: Nu. Până la acest moment nu au fost niciun fel de probleme cu finanţarea lucrărilor. Ba chiar plăţile au fost înainte de termen.

Horia Teodorescu: Unii au comentat că suma prealocată în acest an de Ministerul Transporturilor nu este suficientă pentru a menţine un ritm eficient al lucrărilor.

Care sunt garanţiile pe care Ministerul vi le-a dat?

Constructor: Au fost discuţii pe această temă cu cei de la Fonduri Europene care ne-au dat asiguri că această investiţie este una de bază şi că are finanţare asigurată.

Horia Teodorescu: De altfel, într-o discuţie pe care am avut-o cu câteva minute în urmă spuneaţi că disponibilitatea este totală, să se aloce orice sumă, oricât este nevoie, în funcţie de ritmul de execuţie.