Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

VIDEO: “MIRACOL” ÎN MIJLOCUL DUNĂRII! SE POATE MERGE PE JOS PE “SFÂNTU” VIDEO: “MIRACOL” ÎN MIJLOCUL DUNĂRII! SE POATE MERGE PE JOS PE “SFÂNTU”
Nivelul colmatării în Delta Dunării devine unul ce poate pune în pericol inclusive vieţi umane, după cum s-au convins pe pielea loc trei pescari... VIDEO: “MIRACOL” ÎN MIJLOCUL DUNĂRII! SE POATE MERGE PE JOS PE “SFÂNTU”

Nivelul colmatării în Delta Dunării devine unul ce poate pune în pericol inclusive vieţi umane, după cum s-au convins pe pielea loc trei pescari din Tulcea. Barca acestora a eşuat practic în mijlocul braţului Sfântu Gheorghe al Dunării, în zona localităţii Mahmudia.
Din filmarea evenimentului petrecut la finele săptămânii trecute se vede cum unul dintre oamenii din barcă se plimba practice pe mijlocul canalului în jurul bărcii prin apă foarte mică. A fost nevoie de intervenţia altor două bărci pentru repunerea pe linia de plutire. Bărbaţii se pot considera norocoşi având în vedere că nu au suferit traumatisme, ţinând cont de impactul suferit de barcă ce circula cu viteza cu insula formată sub apă.
Atenţie, braţul Sfântu Gheorghe este unul navigabil iar vară pe el circula zeci de nave de croazieră cu turişti străini.
Dincolo de situaţia de pe Sfântu Gheorghe, la nivelul canalelor şi lacurilor din Delta Dunării colmatarea este deja la un nivel alarmant şi zonele periculoase sunt deja cunoscute, însă la nivelul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării nu s-au luat deocamdată măsuri decât la nivel de discuţii şi promisiuni de viitoare proiecte..