Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

VIITOAREA HALEP DE TULCEA: O TULCEANCĂ A CÂŞTIGAT AVENUE CUP 2019, TURNEU INTERNAŢIONAL AL FEDERAȚIEI EUROPENE DE TENIS VIITOAREA HALEP DE TULCEA: O TULCEANCĂ A CÂŞTIGAT AVENUE CUP 2019, TURNEU INTERNAŢIONAL AL FEDERAȚIEI EUROPENE DE TENIS
Tulceanca Andreea Carmen Herea a câştigat finala probei de dublu a turneului internațional Avenue Cup 2019, categoria U16, care a avut loc la Burgas... VIITOAREA HALEP DE TULCEA: O TULCEANCĂ A CÂŞTIGAT AVENUE CUP 2019, TURNEU INTERNAŢIONAL AL FEDERAȚIEI EUROPENE DE TENIS

Andreea Carmen Herea- (stânga)

Tulceanca Andreea Carmen Herea a câştigat finala probei de dublu a turneului internațional Avenue Cup 2019, categoria U16, care a avut loc la Burgas (Bulgaria), în perioada 4 – 8 noiembrie. Turneele sunt destinate jucătorilor sub 16 ani și fac parte din calendarul TennisEurope
Tulceanca a jucat împreună cu Iulia Gherman din Republica Moldova învingând în finală, cu 6-4 6-3, perechea Alexandra Gabrovska și Naira Gevorkyan.
De remarcat este faptul că tulceanca a câştigat acest turneu la categoria 16 ani, deși vă împlini 14 ani abia pe data de 28 noiembrie!
La categoria ei de vârstă, Andreea Carmen Herea este clasata pe locul 9 la nivel național, conform Federației Romane de Tenis.
Carmen Andreea Herea a început tenisul la Tulcea, la vârsta de patru ani și jumătate, cu un fost jucător de tenis, Radu George, fiind pentru prima dată legitimată la Tenis Club 2000, după care a fost antrenată de Marc Sever până la vârsta de 8 ani, lucrând apoi la Constanța cu un fost antrenor al Simonei Halep, Radu Popescu.
Fosta federaţie europeană, cunoscută din 1975 sub denumirea de Tennis Europe, se poziţionează sub tutela ITF, însă organizează un circuit distinct, cu aproximativ 1.000 de turnee anual (Tennis Europe Junior Tour), plus alte competiţii independente de Federaţia Internaţională: Campionatele Europene de Juniori, European Summer Cups, Tennis Europe Winter Cups, Tennis Europe Nations Challenge sau Tennis Europe Junior Masters. Tennis Europe Junior Tour s-a dovedit de-a lungul anilor platforma unor sportivi de top, de la Justine Henin la Roger Federer, de la Caroline Wozniacki la Andy Murray, de la Jo-Wilfried Tsonga la Maria Sharapova. Din multe puncte de vedere o anticameră a carierei profesioniste, circuitul european include clasamente săptămânale, la categoriile sub 14 şi sub 16 ani, în vreme ce categoria sub 12 ani nu include o ierarhizare a jucătorilor în funcţie de rezultatele din turnee.