VIN BANII PENTRU DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI TULCEA

Fonduri suplimentare pentru bugetele locale, în vederea susținerii sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități au fost aprobate în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri. Banii vor rezolva şi problemele de la D.G.A.S.P.C Tulcea, acolo unde întârzierile salariale şi alte cheltuieli cu serviciile au fost acoperite prin efortul financiar făcut de Consiliul Judeţean.

“Am discutat la Bucureşti cu ministrul Finanțelor şi am susţinut că din sumele aflate la dispoziţia Guvernului să fie alocate spre judeţele în care sunt în situaţii similare sumele necesare pentru asigurarea salariilor şi a altor componente, mă bucur că s-au mişcat foarte repede şi deja au aprobat doleanțele noastre “a declarat preşedintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Aproximativ 240 de milioane de lei au fost alocate suplimentar bugetelor locale din 36 de județe în vederea susținerii sistemului de protecție a copilului, a centrelor pentru persoane cu handicap grav și pentru plata asistenților maternali, potrivit unei hotărâri adoptate astăzi de Guvern.
Suma de 239,88 milioane lei provine din Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.
Din suma totală, 137,49 milioane lei au fost alocate pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, iar 102,39 milioane lei pentru susținerea centrelor publice pentru persoane cu handicap grav.
Sumele reprezintă asigurarea cheltuielilor de funcționare pentru unitățile de asistență socială.