Vom avea taxă pentru pescuit sportiv, cuantumul încă nu e stabilit!

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Gheorghe Ștefan, a declarat luni la Tulcea că susține impunerea unei taxe pentru pescuitul sportiv. Inițiativa a fost susținută declarativ și de guvernatorul ARBDD și de președintele Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, prezenți la întâlnirea cu reprezentanții sectorului pescăresc.

„Trebuie sa schimbam paradigma cu pescuitul sportiv gratis, hobby gratis nu se poate, resursă gratis nu se poate, banii din pescuitul sportiv să se întoarcă spre repopulare, a fost o greșeală faptul că s-au scos taxele pe pescuit sportiv, hai sa dam și lemnul gratis, și apa, să nu se plătească nimic…” a declarat secretarul de stat Gheorghe Ștefan.

La rândul său guvernatorul ARBDD Ion Munteanu a susținut ideea unei plati pentru resursa piscicolă din Deltă Dunării.

” Și noi suntem de părere că nu se poate ca o resursă să nu fie plătită, facem o analiza și până la sfârșitul lunii vom avea o componentă a studiului de evaluare gata, o analiză , și vom aplica o soluție. Au apărut anumite valori în presă, nu știm încă exact cât va însemna taxa, vom lua o decizie undeva pe la jumătatea lunii februarie.

Și noul președinte al ANPA,Marian Lixandru, a declarat ca este de acord cu taxa pentru pescuit sportiv, dar rămâne de văzut cum se va aplica în legislație pentru ca banii încasați sa meargă la repopulare.