Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

VOT DECISIV: FALEZA BABEI ȘI FALEZA MOȘULUI! VOT DECISIV: FALEZA BABEI ȘI FALEZA MOȘULUI!
Consilierii locali sunt chemaţi să dezbată în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind aprobarea valorii bunului imobil” Infrastructură de acces cheu portuar... VOT DECISIV: FALEZA BABEI ȘI FALEZA MOȘULUI!

arhiva

Consilierii locali sunt chemaţi să dezbată în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre privind aprobarea valorii bunului imobil” Infrastructură de acces cheu portuar Tulcea” în suprafaţă de 16588 mp, identificat cu nr. cadastral 40039, carte funciară 40039 și trecerea acestuia din domeniul public al municipiului Tulcea și din administrarea Consiliului Local al Municipiului Tulcea, prin Direcția de Întreținere și Administrare Patrimoniu Tulcea, în domeniul public al judeţului Tulcea și în administrarea Consiliului Județean Tulcea, în vederea realizării unui proiect de interes public județean de dezvoltare a portului Tulcea.

Este vorba de bucata de faleza pentru care deja Consiliul Local şi-a dat acordul de principiu pentru trecerea la C.J., ţinând cont de faptul că doar acest U.A.T.este eligibil pentru depunerea unui proiect pe fonduri europene ce ar viza reabilitarea portului şi falezei în întregime.

În cazul în care consilierii liberali se vor opune, Consiliul Judeţean va moderniza doar partea care îî aparţine, astfel vom avea două bucăţi de faleză, una reabilitata, şi cea a Consiliului Local, care va arăta la fel ca şi acum…

De remarcat e că deja Consiliul Judeţean a trimis la avizare către instituţiile de profil, inclusiv A.R.B.D.D, S.F.-ul aferent proiectului de reabilitare, acesta cuprinzând inclusiv bucata de faleza ce aparţine Primăriei.

În şedinţa în care s-a dat acordul de principiu doi consilieri locali s-au remarcat prin îngustimea minţii dar şi viziune de afaceri unul votând senin împotriva deoarece când era el mic, mama îl plimbă pe „faleza municipiului “, iar dacă administrarea va trece la judeţ, păi cum se va plimba el de acum încolo pe faleza judeţului… (n.r. Nu este glumă!).

Un alt consilier vehement împotriva, om de afaceri de altfel, a anunţat tunător că nu avem nevoie de fondurile europene, se poate face şi cu banii din bugetul local. Ce-I drept, nu gândeşte rău, având în vedere că la fonduri europene controlul e altul, în timp ce la bugetul local ar fi mai apropiat pentru o firmă că a lui, care întâmplător vinde materiale de construcţii, combustibil etc…

Rămâne de văzut dacă în şedinţa de mâine consilierii vor aproba acest proiect, fiind vorba de un proiect ce vizează patrimoniul sunt necesare două treimi din voturi pentru aprobare.

Până atunci preşedintele organizaţiei municipale liberale, Michael Gudu a răspuns sec la întrebarea legată de cum vor vota consilierii locali liberali: „Discutăm! “.