Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Dualiștii sunt oamenii cu două fețe, prefăcuți, ipocriți, falși, cam așa cum ar putea fi definit actualul președinte Victor Tarhon. Pozează de multă vreme...

Dualiștii sunt oamenii cu două fețe, prefăcuți, ipocriți, falși, cam așa cum ar putea fi definit actualul președinte Victor Tarhon.

Pozează de multă vreme în bunul samaritean, care nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Încearcă să deruteze lumea cu o față de om smerit, care nu ar avea zeci de mii de euro în buzunar de la o firma privată care a încasat contracte babane de la instituțiile și lucrările coordonate tot de el, Victor Tarhon.

Pozează în cel mai împăciuitor și pacifist candidat, deși a angajat o firmă de moldoveni în campanie care să înjure pentru el, să comită ilegalități pentru el, firmă plătită cu sute de milioane, cu susținători ce locuiesc de o lună la hotel și mânăncă la o locație ce ține tot de bugetul public. Asta pentru că nu are destul curaj să fie bărbat șă să acuze cu gura lui,nu, el face fața de dascăl de biserică catolică și pe la spate mai redirecționează din euroi unor măscărici care îi înjură adversarii,în timp ce el se bucură meschin în spatele cortinei.

Probabil ar avea tupeul să spună că el s-a opus din răsputeri tăierii salariilor, pensiilor, închiderii spitalelor,propunerii de desființare a județului Tulcea,dar nu l-ar crede nimeni, lumea știe, așa că nici măcar nu-l mai întreabă…

Nu acuz că vai doamne, el ar fi o excepție într-o lume de fecioare nevinovate,de altceva mi-a scârbă.

Mi-e scărbă de politicienii care nu au curajul să scoată castanele din foc cu mâna lor și apelează la viermi anonimi, la clone de canalizare, în timp ce ei pozează în maica Tereza. Acest dualism al lui Victor Tarhon este jenant, la fel de jenant ca apelurile la calm și respect, în timp ce pe la spate aproba ordine de plată către trupele de mâncători de rahat,jenant ca apelurile la campanie corectă în timp ce din spatele lui, după ce împărțea tot felul de obiecte casnice, mai venea cineva, vezi doamne, persoane anonime, și mai lăsau câte 50 de lei,această fățărnicie care poate mai reușește să păcălească lumea pe ici pe colo,însă nu pe toată lumea.Cu compătimire îți spun domnule Tarhon, că în viață mai contează și altceva în afară de funcții și preamărire, să ai curajul să te arăți așa cum ești, cu bune și rele,să ai curajul să răspunzi pentru ce ai de zis,nu să te ascunzi în spatele altora,așa cum nu ai avut curaj în această campanie electorală, în care ai ascuns mizeria sub preșuri, preșurile fiind niște personaje abjecte aduse din alt județ încercând să păcălească populația județului, pentru ca, candidatul Victor Tarhon să apară mai curat și mai uscat, ba chiar și cu culoarea schimbată. Nu ne-ați păcălit, păcat de banii cheltuiți.

Nu doar eu am constatat că spre deosebire de acum mulți ani, când erați o persoană mai senină,mai zâmbitoare, mai puțin irascibilă, ați devenit închistat,mai negru la față, nervos,puțin cam paranoic și egocentric, așa că vă doresc sănătate și succes în profesia de arhitect ba chiar voi și vota pentru a vă face un bine, să redeveniți accea persoană ceva mai umană, lipsită de stresul unei funcții publice.