Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Vouchere de vacanță pentru mediul privat Vouchere de vacanță pentru mediul privat
  Programul promovat de PSD prin care au fost acordate vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei pe an pentru angajații de... Vouchere de vacanță pentru mediul privat

  Programul promovat de PSD prin care au fost acordate vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei pe an pentru angajații de la stat, s-a dovedit a fi un real succes.

   Pe de o parte angajații de la stat cu salarii sub medie au putut să meargă în vacanță, iar pe de altă parte întreaga industrie de turism din România a avut de câștigat. De asemenea, s-au dezvoltat și multe alte mici afaceri pe orizontală.

            Este evident că există o inechitate între angajații de la stat și cei din privat, și trebuie să corectăm acest lucru. Dar în forma actuală, proiectul de lege propus de PNL este nesustenabil din punct de vedere bugetar. Soluția este mai degrabă de a stimula angajatorii să acorde astfel de vouchere de vacanță, decât de a se da bani direct de la buget. În același timp este necesar ca și operatorii de turism din România să vină cu îmbunătățiri, ca să facă oferta mai atractivă, iar o parte din banii cheltuiți de români în străinătate să fie cheltuiți în România, ceea ce ar aduce bani mai mulți la buget, din care să fie susținute astfel de măsuri de tipul voucherelor de vacanță.

Dacă PNL consideră că măsura acordării de bani de la buget poate fi susținută, atunci viitorul ministru PNL al Finanțelor trebuie să vină să explice de unde va lua banii pentru implementarea propunerii PNL.

PNL ar trebui să fie conștient că epoca în care putea veni cu populisme electorale se apropie de sfârșit. În scurt timp, PNL va prelua portofoliul Finanțelor și va trebui să arate de unde ia banii pentru fiecare din propunerile populiste pe care le-a avansat până acum.

Deputat PSD Tulcea,Mirela Furtună