Workshop de jurnalism și social media, pentru liceenii din Tulcea

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD) a organizat un workshop de mass-media și social media, susținut de jurnalista Diana Scarlat, în cadrul proiectului Erasmus „Young Media Literates of Europe”, implementat de Liceul Teoretic Grigore Moisil. În cadrul programului, care a avut ca partener AMDTDD, 45 de elevi și profesori coordonatori din România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Italia și Portugalia au vizitat Delta Dunării, pornind din Tulcea, într-o croazieră cu nava „Cristina”.

                Workshopul intitulat „The story of a cover story”, a fost un rezumat al tehnicilor de documentare și redactare a articolelor din mass-media și social media, dar și prima întâlnire a grupului cu un jurnalist care le-a dezvăluit secrete ale acestei meserii. În urma atelierului și a excursiei în Delta Dunării, participanții la proiect vor putea scrie articole despre experiența pe care au avut-o în România, iar 10 dintre aceste articole vor fi selectate pentru a fi promovate de AMDTDD, atât pe pagina web a asociației amd-deltadunarii.ro, cât și în presa locală și pe rețelele de socializare.

Grupul de elevi și profesori din șase țări europene care participă la proiectul Erasmus a fost în vizită la Tulcea, timp de cinci zile, pentru o întâlnire de predare-învățare, în cadrul proiectului. „Ca partener al proiectului, asociația va continua seria de workshopuri gratuite pentru toți liceenii din Tulcea care sunt interesați de de Comunicare, Mass-media și Social media, în colaborare cu Liceul Teoretic Grigore Moisil. Detaliile referitoare la perioada de organizare a atelierelor și condițiile pentru înscriere vor fi publicate ulterior, pe pagina web a asociației amd-deltadunarii.ro”, a declarat. Cătălin Țibuleac, președinte AMDTDD.

Despre AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luna martie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii asociației sunt: Consiliul Județean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.A. „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est – Sulina; Asociația operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea.