ZECI DE PORTOFELE, TELEFOANE MOBILE ȘI CARDURI BANCARE PIERDUTE AU FOST PREDATE DE POLIȚIȘTII TULCENI, PROPRIETARILOR

Peste 300 de situații în care obiecte sau sume de bani au fost pierdute în perioada 2016 –2018 și găsite pe străzile din municipiului Tulcea de către cetățeni, polițiști și jandarmi.
158 de cetățeni tulceni și-au recuperat bunurile pierdute de la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

În perioada 2016 – 2018, la Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au fost înregistrate peste 600 de obiecte pierdute, precum genți, poșete, portofele, chei ale unor autoturisme/ locuințe, acte sau diferite sume de bani.
În urma activităților desfășurate de polițiști pentru identificarea persoanelor cărora le aparțin bunurile au fost restituite 50 de permise de conducere, 110 cărți de identitate, 90 de carduri bancare, 55 de carduri de sănătate, 20 de certificate de naștere, 20 de certificate de înmatriculare, 10 plăcuțe de înmatriculare și 4 pașapoarte.
De asemenea au fost predate 8 telefoane mobile, o tabletă, 3 ștampile ale unor societăți comerciale, 3 livrete militare, 2 legitimații și diferite sume de bani (18.900 de lei, 380 de euro și 25 de dolari).

Exemplu:
La data de 04.04.2018, un bărbat de 64 de ani, din Constanța, în timp ce se afla în parcarea Pelican de pe strada Isaccea, din municipiului Tulcea, a observat un autoturism care ieșea dintr-un loc de parcare, iar la plecare i-a căzut din auto un portofel în care se aflau documente personale și o sumă de bani, respective 814 de lei. Bărbatul care a observat ce s-a întâmplat a încercat să-l atenționeze pe conducătorul auto, dar fără niciun rezultat.
Bărbatul de 64 ani a ridicat suma de bani, documentele și portofelul și s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, predând bunurile și povestind polițiștilor cele întâmplate.
În urma verificărilor efectuate, în aceeași zi, polițiștii tulceni au identificat proprietarul bunurilor găsite, bărbat de 60 de ani, din municipiul Tulcea.
Bunurile piedute au fost restituite persoanei, pe bază de semnătură.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea s-a confruntat și cu câteva cazuri unde nu a putut identifica proprietarul bunurilor.

Exemplu:
La data de 19.12.2017, a fost găsit în sediul unei societăți de pe strada Mahmudiei, suma de 630 de lei, fără a fi identificat proprietarul.
În urma verificărilor efectuate dar și a apelului făcut de Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea către cetățeni prin intermediul mass- mediei, în vederea identificării persoanei și restituirii sumei de 630 lei, nicio persoană nu a revendicat suma de la sediul instituției.
Astfel, suma de bani a fost predată Administrației Județene a Finanțelor Publice Tulcea.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă cetățenilor tulceni următoarele:
– în situația în care v-ați pierdut un bun personal în special în zonele publice, trebuie să știți că, există posibilitatea găsirii acelui bun la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
– pentru a revendica bunul/bunurile, proprietarul trebuie să prezinte un act de identitate și detalii despre obiectele pierdute
– apelați cu încredere la numărul de telefon 0240/506700 sau faceți un drum până la sediul unității pentru a afla dacă bunul dumneavoastră se află la poliție.

Atenție! Persoanele care își însușesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor și nu le predau în termen de 10 zile autorităților sau celor care le-au pierdut, riscă închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă, conform art. 243 din Codul Penal.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea încurajează spiritul civic al cetățenilor tulceni .
Până în acest moment 97% din obiectele pierdute au fost revendicate de cetățenii tulceni.