Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Astăzi, 15 ianuarie, nu marcăm doar nașterea marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, ci sărbătorim și Ziua Culturii Naționale – un prilej de a...
Astăzi, 15 ianuarie, nu marcăm doar nașterea marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, ci sărbătorim și Ziua Culturii Naționale – un prilej de a reflecta la importanța imensă a culturii în viața noastră.
Cultura este rădăcina care ne hrănește identitatea și ne oferă un sens al apartenenței. Ea este puntea între trecutul nostru extraordinar și viitorul plin de speranță, între tradiții și inovațiile de care ne bucurăm azi. În aceste vremuri provocatoare, marcate de conflicte și schimbări rapide, cultura rămâne cea mai mare avuție a poporului nostru.
Să ne amintim astăzi de Mihai Eminescu, a cărui operă continuă să inspire și să emoționeze generații întregi. Dar să nu uităm și de ceilalți creatori de cultură, care, prin trudă și devotament, îmbogățesc continuu tezaurul nostru național.
Fără cultură, un popor nu este complet. Să investim în cultura noastră, să o celebrăm și să o promovăm, pentru că prin ea ne exprimăm cel mai autentic și profund sufletul național!
La mulți ani, România! La mulți ani, culturii române!

Deputat PNL Tulcea, George ȘIȘCU