Ziua Națională a României sărbătorită și la Paris

   În perioada 28-29 noiembrie 2013, Ambasada României la Paris a organizat o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României. Consiliul Județean Tulcea a fost coorganizator al acestor evenimente, alături de Consiliul Județean Suceava.

   Președintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Horia Teodorescu a participat la acțiunile desfășurate la Paris, însoțit fiind de Primarul localității Luncavița, domnul Ilie Ștefan.

    

   Ziua de 28 noiembrie a fost dedicata reprezentanților corpurilor diplomatice prezente la Paris, miniștrilor și oficialităților. Astfel, Ambasada României în Franța a fost gazdă pentru peste 500 de personalități, cu toții celebrând Ziua Națională a României. Domnul Președinte Horia Teodorescu a avut o întrevedere cu domnul Bogdan Mazuru, ambasadorul Romaniei in Franta, doamna Marylise Lebranchu, ministrul francez al reformei de stat, descentralizării şi funcţiei publice și domnul Pierre-Marrie Blanquet, vicepreședintele consiliului regional Aveyron.

    

   La întâlnire a participat și domnul Dorin Ilie reprezentantul postului de Televiziune France 3. O echipă a postului menționat a realizat în vara anului curent un film de prezentare a Deltei Dunării, ce va fi difuzat în premieră pe canalul France 3, miercuri 4 decembrie începând cu ora 18.00.

   Ziua de 29 noiembrie a fost dedicata românilor din diaspora. Peste 1600 de români au avut oportunitatea de a sărbători Ziua Națională, chiar dacă sunt departe de țară, alături de reprezentanții Ambasadei și ai Consiliilor Județene Tulcea și Suceava.

    

   Consiliul Județean Tulcea a organizat un amplu stand de prezentare, oferind celor prezenți produse tradiționale din județul Tulcea: produse din pește, lactate, produse de patiserie, cozonaci și vin, toate acestea fiind extrem de apreciate, atât de francezi cât și de români. La standul Consiliului Județean Tulcea am oferit de asemenea, o ofertă bogată de materiale de promovare, atât realizate de Consiliul Județean cât și de operatorii de turism sau producătorii tulceni care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului.