Ziua Porților Deschise la Penitenciarul Tulcea

penitenciarrÎn fiecare an, la 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte „Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar. Cu această ocazie Penitenciarul Tulcea  organizează în  data de 29.06.2016 – „Ziua porților deschise”.

Accesul în interiorul Penitenciarului Tulcea se va realiza în ziua menționată în intervalul orar 10.00 – 10.30.

Având în vedere faptul că administraţia penitenciară face parte din categoria instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, accesul vizitatorilor se va face pe baza documentelor de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport), iar aceştia nu pot să introducă în penitenciar bagaje, sacoșe, aparate de telefonie mobilă, aparatură electronică audio-video, precum şi alte obiecte şi substanţe interzise de prevederile legale în vigoare.

Nu pot vizita penitenciarul minorii sub 14 ani precum și persoanele care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Persoanele interesate vor putea vizita mai multe locaţii din incinta instituţiei şi se vor putea informa cu privire la activităţile şi programele în care sunt implicate persoanele private de libertate în vederea pregătirii pentru reintegrarea în societate, dar şi rolul pe care îl are instituţia pe plan social.