Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ziua veteranilor de război, serbată la Tulcea Ziua veteranilor de război, serbată la Tulcea
  Ca în fiecare an, la ceremonial au participat și pensionari militari, veterani de război, reprezentanți ai structurilor asociative ale celor care au făcut... Ziua veteranilor de război, serbată la Tulcea

 

Ca în fiecare an, la ceremonial au participat și pensionari militari, veterani de război, reprezentanți ai structurilor asociative ale celor care au făcut parte din structurile militare ale statului român.

Evenimentul a început cu o scurtă slujbă de pomenire, urmată de alocuțiunile autorităților din județul Tulcea și s-a încheiat cu depunerea de coroane.

Ziua veteranilor de război, serbată în fiecare an pe 29 aprilie

În urmă cu 112 ani, pe data de 29 aprilie 1902, regele Carol I a instituit titlul de „Veteran de Război“.

„Salut veteranii de război prezenți astăzi la ceremonialul  militar și religios dedicat zilei de 29 aprilie, cei care, an de an, îmbracă haina militară și ne demonstrează tuturor ce înseamnă respectul față de însemnele statului românesc, dragostea față de neam și de țară“, a transmis  vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat.

Mesaje de respect și apreciere față de eroii neamului au transmis și prefectul Lucian Simion, șeful Garnizoanei Tulcea, Tudorel Ivana, col. în rezervă Vasile Stan, din cadrul Asociației Veteranilor de Război.