ALCOOLUL NU TE FACE COOL

alcoolAgenția Națională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Tulcea, implementează proiectul local de prevenire ‘Alcoolul NU te face COOL’, în parteneriat cu Asociația Explorer Tulcea și finanțat de către Primăria Municipiului Tulcea.

Proiect ce are drept scop creșterea gradului de asertivitate la refuz privind consumul de alcool în rândul populației generale din municipiul Tulcea.

În cadrul obiectivului specific ‘informarea directă a 500 de persoane, conducători auto, cu privire la consecințele legale în cazul conducerii unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, prin distribuirea de materiale informative’, specialiștii CPECA Tulcea, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Tulcea — IPJ Tulcea, au derulat activități preventive stradale.

Acestea au constat în informarea directă a conducătorilor auto referitor la riscurile consumului abuziv de alcool la volan și distribuirea de materiale informative și promoționale (fly-ere, odorizante auto), cu sprijinul voluntarilor antidrog.

Considerăm implementarea proiectului ca având un impact major asupra comunității și, de asemenea, o creștere semnificativă a nivelului de informare, în scop preventiv, în rândul populației din municipiul Tulcea.