Festivalul Județean de Folclor pentru copii și tineret ”Cununa Dansului și Portului Popular Dobrogean” Casimcea

  casimceaPrimăria Municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist ”Baladele Deltei” Tulcea , în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea , Inspectoratul Școlar Tulcea, Palatul Copiilor Tulcea și Primăria Comunei Casimcea, organizează Festivalul Județean de Folclor pentru copii și tineret ”Cununa Dansului și Portului Popular Dobrogean” ,ediția a-XVIII-a, ce va avea loc Duminică, 7 mai 2017 , în Comuna Casimcea.

  Spectacolul –concurs care va începe la ora 13:30 , va fi precedat de o paradă a portului popular desfășurată pe străzile din localitatea Casimcea începând cu ora 13:30.

  Festivalul are ca scop valorificarea folclorului dobrogean prin cântec, dans și port de creare a posibilităților de afirmare a tinerelor talente , de confirmare a continuității tradiției populare, de educare a copiilor și tinerilor în spiritul respectului și prețuirii tezaurului folcloric din acest colț de țară dintre Dunăre și mare.

  Concurenții au avut posibilitatea să se înscrie la cele 12 secțiuni ale concursului:

  • Ansambluri de cântece și dansuri populare;
  • Ansambluri Folclorice;
  • Ansambluri de dansuri populare – mixte , fete ,băieți
  • Formații de dansuri populare – mixte, fete ,băieți
  • Grupuri de dansuri populare –mixte ,fete,băieți
  • Soliști dansatori.

  Ca și ediția de anul trecut și ediția din acest an a fost posibilă să se desfășoare la Casimcea datorită unei implicări de suflet a Primarului comunei, domnul Tilincă Gheorghe alături de colegii dumnealui din Primărie dar și a Consiliului Local.

  Organizatorii s-au gândit la organizarea unor astfel de manifestări pentru a arăta copiilor că izvorul tradițiilor populare a plecat din aceste locuri și că aceste tradiții trebuie păstrate și transmise mai departe participând astfel la întărirea identității noastre locale și naționale

   

  Director

  Prof.Ştefan Coman