Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

1,5 km de plase monofilament și 160 kg pește, confiscate la Tulcea 1,5 km de plase monofilament și 160 kg pește, confiscate la Tulcea
Polițiștii de frontieră tulceni au identificat, în zona de competență, un cetățean român care transporta, cu un atelaj hipo, peste 1,5 km de plase... 1,5 km de plase monofilament și 160 kg pește, confiscate la Tulcea

plaseePolițiștii de frontieră tulceni au identificat, în zona de competență, un cetățean român care transporta, cu un atelaj hipo, peste 1,5 km de plase tip monofilament cu o captură de 160 kg de pește, fără a deține documente justificative.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență, pe raza localității Sălcioara, județul Tulcea, pe cetățeanul român M.C., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo, mai multe unelte de pescuit de tip plasă monofilament, cu captură de pește în ele.

În urma verificărilor au fost descoperite 12 plase tip monofilament, în lungime totală de 1.540 metri și cantitatea de 160 kg pește proaspăt, din speciile șalău și babușcă.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele tip monofilament, în valoare de 2.000 lei, precum și cantitatea de pește, în valoare de 665 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, faptă prevăzută și pedepsită de art.64, lit. k din O.U.G. 23/2008.