49 PERMISE DE CONDUCERE REȚINUTE ÎN TULCEA ÎN ACȚIUNEA TISPOL- SPEED

În perioada 12-18 august 2019 a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

În perioada 12 – 18 august a.c, polițiștii tulceni au acționat pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, pe toate arterele deschise circulației publice din municipiu și județ.

În cele șapte zile de acțiune, în județul Tulcea, au fost oprite pentru verificare 811 de autovehicule, fiind constatate 542 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză .

Totodată, în cadrul acțiunii au fost reținute 49 permise de conducere (pentru viteză).

Acțiunea a urmărit reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecintelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto, conştientizarea acestora asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe acest fond.

Astfel de acțiuni vor continua în județul Tulcea, astfel că polițiștii le recomandă conducătorilor auto să conducă prudent, nu doar în perioada în care se anunță acțiuni ale polițiștilor rutieri, să adapteze viteza la condițiile rutiere și meteo și să respecte regulile de circulație.

Exemplu semnificativ:
La data de 15.08.2019, în intervalul orar 16.00 -19.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză pe DJ 222C (loc.Tulcea – loc.Nufăru) și DJ 222 (loc.Tulcea – loc.Agighiol).
În urma activităților de supraveghere și control trafic rutier au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 10 permise de conducere, pentru încălcarea regimului legal de viteză.
În cadrul acțiunii, au fost depistați conducători auto care au depășit cu peste 50 km/h limita legală de viteză, pe aceste tronsoane.