Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

ACŢIUNE TISPOL – SPEED ACŢIUNE TISPOL – SPEED
În perioada 22 – 28.08.2015, la nivel European, se desfăşoară acţiunea „SPEED”, pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive şi asigurarea respectării... ACŢIUNE TISPOL – SPEED

11În perioada 22 – 28.08.2015, la nivel European, se desfăşoară acţiunea „SPEED”, pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive şi asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, legal admise.

Acţiunea se înscrie în calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2016 şi se desfăşoară simultan pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Din analizele efectuate cu privire la evoluţia dinamicii accidentelor grave, la nivel național, s-a constatat că viteza rămâne una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, cu impact deosebit asupra percepţiei nivelului de siguranţă rutieră.

Având în vedere acest aspect, se impune intensificarea acţiunilor pe drumurile publice de pe raza judeţului, efectivele de poliţie rutieră fiind prezente în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a regimului legal de viteză, dar şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale (nerespectarea regimului legal de viteză).