Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Asfaltări, canalizare, apă potabilă pentru locuitorii comunei Greci Asfaltări, canalizare, apă potabilă pentru locuitorii comunei Greci
Edilul șef din comuna tulceană Greci a participat, vineri, începând cu ora 12.15, la o conferință de presă organizată la sediul Partidului Social Democrat... Asfaltări, canalizare, apă potabilă pentru locuitorii comunei Greci

Edilul șef din comuna tulceană Greci a participat, vineri, începând cu ora 12.15, la o conferință de presă organizată la sediul Partidului Social Democrat de pe strada Victoriei din municipiul Tulcea.

Primarul comunei Greci, Sorin Vals, a prezentat, pe scurt, principalele realizări de la nivelul localității și a vorbit despre planurile pentru viitorul apropiat (respectiv pentru următorii ani): a fost rezolvată problema inundațiilor, cea a alimentării cu apă (o mare problemă pe timpul verii), a modernizat școala, a modernizat drumuri, a construit piață agro-alimentară (extrem de importantă pentru relansarea micii economicii locale).

„Cu susținere din partea Guvernului Ponta am reușit să accesăm, prin PNDL, sume importante pentru sistemul sa canalizare și pentru asfaltarea străzii Carabalu“, a declarat primarul Sorin Vals.

Domnia sa a vorbit despre centrul de informare de la Greci (cel mai mare de acest ti din județul nostru), care va fi gata, cel mai probabil, la finalul acestui an.

„La momentul de față este finalizat în proporție de 75%. Din discuțiile cu reprezentanții constructorului, promisiunile sunt că va fi gata în două luni, până la finalul acestui an“, a mai precizat primarul din Greci“.

Investiții care urmează

De asemenea, primarul Vals a discutat și despre investițiile pe care urmează să le realizeze: cu fonduri de la Compania Națională de Investiții – cămin cultural, iar prin instrumentul financiar Investiții Teritoriale Integrate se ia în calcul modernizarea drumurilor, alimentarea cu apă potabilă, canalizare, realizarea unui dispensare nou.

„Prima Casă“ pentru diaspora, o soluție pentru tinerii din mediul rural

 Primarul comunei Greci, Sorin Vals, a vorbit vineri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Partidului Social Democrat de pe strada Victoriei, despre importanța unor măsuri gândite de premierul Victor Ponta în sprijinul tinerei generații.

 În acest sens, edilul șef din Greci a făcut referire la măsura de sprijin pentru românii care vor să se întoarcă acasă, un stimulent oferit acestora.

„Din analizele Guvernului, prima preocupare a românilor care vor să se întoarcă în țară este cumpărarea unei locuințe. Programul Prima Casă pentru Diaspora îi ajută pe cei tineri să revină acasă“, a precizat primarul Vals.

Pentru Programul „Prima casă pentru Diaspora” au fost transferați 25 de milioane de lei din fondul ANL, bani care vor fi alocați pentru lunile noiembrie și decembrie, urmând ca anul viitor să intre pe noul buget.

Românii din străinătate vor putea aplica pentru cumpărarea de locuințe și chiar pentru construirea unei case (nu doar pentru achiziția de apartamente cu se întâmpla până în prezent).

În aceeași ordine de idei, primarul Vals a vorbit despre Conferința de la Milano.

„În cadrul acestei Conferințe internaționale premierul Victor Ponta a discutat despre programul „Garanția pentru Tineret” (pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-și găsească un loc de muncă), despre subvenționarea de la stat a salariilor pe un an de zile pentru tinerii absolvenți (elevi sau studenți), cu obligația angajatorilor de a menține postul nou creat încă un an, dar și despre schema de ajutor de stat pentru firmele private care creează minim 20 de noi locuri de muncă. Este esențială preocuparea permanentă pentru tânăra generație, pentru cei care pleacă din țară din cauza lipsei locurilor de muncă“, a mai adăugat primarul Sorin Vals. Domnia sa a precizat că numai în localitatea Greci aproximativ 2.000 de tineri de 20-25 de ani sunt plecați la muncă în străinătate (cei mai mulți în Italia).

Comunicat de presa