Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Aseară mai mulţi etnici romi au provocat un scandal pe faleza din municipiu. Jandarmii au intervenit  în forţă pentru aplanarea conflictului. Tot aseară, la...
Scandal pe faleză

Scandal pe faleză

Aseară mai mulţi etnici romi au provocat un scandal pe faleza din municipiu. Jandarmii au intervenit  în forţă pentru aplanarea conflictului. Tot aseară, la Iazurile, doi bărbaţi au fost atacaţi în casă: unul dintre ei este înjunghiat, celălalt a fost împuşcat.

Scandalul de pe faleză a avut loc în jurul orei 20.00, la Trei Fântâni. Mai mulţi cetăţeni s-au luat la ceartă cu o femeie din prahova care vindea baloane pe faleză. Pentru că deveniseră agresivi, femeia a cerut ajutorul jandarmilor. „Bărbaţii au deveni recalcitranţi, astfel că doi dintre ei au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Jandarmi, acolo unde au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de câte 1.000 de lei“, a precizat Marian Ciobotaru, purtător de cuvânt al IJJ Tulcea.

Tot aseară, doi bărbaţi din Iazurile au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce au fost atacaţi în locuinţă.

Conform celor declarate de poliţiştii tulceni, victimele (doi bărbaţi, unul de 34 ani si celalat de 37 ani, ambii din Iazurile), au fost răniți: unul cu un proiectil de armă de vânătoare, celălat prezenta o rană de cuțit.

„Agresorii, D. Marius  de 31 ani și P. Daniel  de 24 ani, ambii din localitatea Milcovul,  Vrancea au părăsit repede locul faptei, fiind depistați de polițiști și conduși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor“, a precizat Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Din primele cercetări a reieșit că D. Marius a lovit una din victime cu patul puștii de vânătoare, moment în care arma s-a descărcat, fiind rănit cu un proiectil (alice) celălat bărbat agresat. Tot D. Marius a folosit un cuțit cu care au fost rănite victimele.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, deținere și uz ilegal de armă letală, vătămare corporala și violare de domiciliu.

Ieri la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns 133 de tulceni, iar Ambulanţa a primit 66 de apeluri (mai puţin decât în alţi ani). Trei persoane în stare avansată de ebrietate au fost aduse azi noapte la spital (una din Tulcea, una din Măcin şi una din  Zebil). De asemenea, tot azi noapte au avut loc două accidente rutiere (fără victime): un şofer a intrat cu maşina într-o curte din Luncaviţa, iar un alt şofer s-a răsturnat cu maşina la Smârdan. Cei doi au refuzat să fie transportaţi la spital.