Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Câștigătorii concursului „Dobrogea, pământ românesc“ , premiați în cadru festiv Câștigătorii concursului „Dobrogea, pământ românesc“ , premiați în cadru festiv
Vineri, 12 noiembrie 2021, la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Dobrogea, pământ românesc“, ediția a... Câștigătorii concursului „Dobrogea, pământ românesc“ , premiați în cadru festiv

Vineri, 12 noiembrie 2021, la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului „Dobrogea, pământ românesc“, ediția a doua, organizat de Consiliul Județean Tulcea, pentru a marca Ziua Dobrogei (sărbătorită în fiecare an pe data de 14 noiembrie).

Premiile au fost acordate de Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea, cel care a prezidat ședința festivă în cadrul căreia au fost premiați cei mai talentați nouă tineri tulceni înscriși la ediția din acest an a concursului „Dobrogea, pământ românesc“.
„Nu mă așteptam să avem atât de mulți participanți și este o bucurie pentru noi, ca organizatori, că aproape 400 de elevi au depus proiecte în cadrul acestui eveniment, respectiv poezii, cântece, machete, picturi, desene, fiecare categorie regăsindu-se în lista premianților. Ne bucură, de asemenea, faptul că tinerii sunt prezenți mereu în activitățile organizate de Consiliul Județean Tulcea. Tema concursului de față este revenirea Dobrogei la Patria Mamă, acum 143 de ani. Nu în ultimul rând, mă bucură faptul că înaintea conceperii acestor lucrări, v-ați interesat și ați aflat semnificația acestui eveniment atât de important pentru noi. Vă mulțumesc pentru participare, mulțumesc părinților, profesorilor și vă așteptăm cu drag și la următoarele concursuri pe care le vom organiza online. La mulți ani, Dobrogea!“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.
Festivitatea de premiere a fost deschisă de Lavinia Țandără, de 8 ani, din Jijila, care a interpretat melodia „Și-am zis verde simonic“, urmată de Maria Denisa Tanur, de 10 ani, din Cerna, care a interpretat melodia „Du-mă, dorule, mai tare“.
După cele două mici artiste, Livia Neculai, în vârstă de 13 ani, de la Școala „Nifon Bălășescu“, a recitat poezia „Septet pentru Dobrogea“, o creație proprie inedită, referitoare la toate frumusețile spațiului dobrogean.
Sebastian Marian Leonte, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Tulcea, a vorbit despre construcția statului român modern, realizând o incursiune în istorie, de la momentul 1859 (Mica Unire) și până la 1918 (Marea Unire), subliniind importanța cunoașterii istoriei pentru contemporaneitate.

Marii câștigători ai concursului

Marele Premiu a fost obținut de Maria Dumitru, de 16 ani, de la Școala Gimnazială Casimcea
Premiul I a fost obținut de Sebastian Marian Leonte, de 17 ani, de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“
Premiul al II-lea a fost obținut de Livia Neculai, de 13 ani, de la Școala Gimnazială Nifon Bălășescu
Premiul al III-lea a fost obținut de Carmen Ciobanu, de 13 ani, de la Școala Gimnazială Casimcea
Mădălina Elena Bălașa, de14 ani, de la Liceul de Arte „George Georgescu“ Tulcea și Popa Ștefan, în vârstă de 6 ani, de la Centrul „Pelican“ Tulcea au obținut mențiuni.
Maria Denisa Tanur, de 10 ani, de la Școala Gimnazială „Panait Cerna“, dar și Lavinia Țandără, de 8 ani, de la Școala Gimnazială Jijila au primit premii speciale, iar premiul de originalitate a fost acordat lui Alexandru Sorin Tăușean, 14 ani, Școala Gimnazială Greci.

Festivitatea de premiere a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Tulcea.