Cum să aleg pardoseala WPC în funcție de utilizarea acesteia

Cum să aleg pardoseala WPC în funcție de utilizarea acesteia
Pardoseala WPC pentru uz casnic, pentru uz comercial sau pentru trafic greu?

În acest articol veți afla care sunt profilele de pardoseală WPC pe care să le alegeți în funcție de destinația de utlizare a acesteia.

Dar mai întai haideți să vedem de ce pardoseala WPC și care sunt avantajele și beneficiile pe care trebuie le aveți în vedere atunci când alegeți să montați acest tip de sistem și nu altul, fie că vorbim despre o terasă exterioară pe care o construim în curtea proprie (sau în balconul unui bloc), de o terasă comercială (a unui bar sau restaurant, sau terasa unei piscine) sau de o pardoseală pentru trafic greu (alei pietonale în parcuri, ringuri de dans etc.)

Pardoseala WPC exterioara de tip deck asigură siguranța traficului, un aspect plăcut și modern, un control al costurilor de întreținere și execuție, o durată de viață ridicată (durata medie de viață este de 10 ani, dar poate fi crescută cu ajutorul aditivării UV suplimentare).

 

 1. Pardoseala WPC pentru uz rezidențial (casnic)

Pentru utilizarea rezidențială, unde sarcina (statică și dinamică) dispusă pe pardoseala este relativ redusă, recomandam unul din cele doua profile de mai jos:

Culori disponibile: wenge (maro închis); maro roșcat; gri

Material: Lemn compozit – WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 140 mm

Grosime profil: 21 mm

Greutate specifică: 1,83 kg/ml

Clasa trafic: trafic ușor

Garanție: 5 ani

 

Pardoseala WPC – Profil D 145×21

Culori disponibile: wenge (maro inchis), maro roșcat, gri

Material: Lemn compozit – WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 145 mm

Grosime profil: 21 mm

Greutate specifică: 1.90 kg/ml

Clasa trafic: trafic rezidențial

Garanție: 5 ani

 

 1. Pardoseala WPC pentru uz comercial

Pentru uz comercial, unde sarcina statică și dinamică sunt ridicate, datorită numărului mai ridicat de persoane care se pot afla la un moment dat pe pardoseală, unde există și mobilier specific HORECA (mese, scaune, fotolii, frigidere, dulapuri etc) se recomandă utilizarea unor profile mai grele, care au o mai bună elasticitate la încovoiere.

Pardoseala pentru uz comercial poate fi utilizată și pentru uz rezidențial, mai ales în situația în care se preconizează utilizare mai intensă (petreceri cu prieteni, mobilier greu amplasat pe pardoseală etc).

Pardoseala WPC – Profil D 170×27

Culori disponibile: wenge (maro inchis), maro roșcat, gri

Material: Lemn compozit – WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 2200*, 2400, 4000 mm

Lățime profil: 170 mm

Grosime profil: 27 mm

Greutate specifică: 2.5 kg/ml

Clasa trafic: trafic comercial

Garanție: 5 ani

 

Pardoseala WPC – Profil D 135×25

Acest profil este cel mai popular și cel mai des utilizat ca pardoseala de uz comercial, în special pentru terase de restaurante și baruri, pontoane, dar nu numai.

 

 1. Pardoseala WPC pentru trafic greu

Utilizările cele mai frecvente pentru pardoseala de trafic greu se adresează lucrărilor publice (parcuri), unde se pot amenaja alei pietonale, locuri de joacă, dar și pontoane. Cel mai frecvent utilizat profil pentru trafic greu este descris mai jos:

Pardoseala WPC – Profil D 145×28

Culori disponibile: wenge (maro inchis ); maro roșcat; gri

Material: Lemn compozit – WPC (Wood Plastic Composite)

Lungime profil: 4000 mm

Lățime profil: 145 mm

Grosime profil: 28 mm

Greutate specifică: 2,6 kg/m

Clasa trafic: trafic greu

Garanție: 5 ani

 

 

Pardoseala WPC exterioară executată din profile WPC fabricate de BENCOMP SRL îndeplinește o serie de exigențe specifice:

 • impermeabilitatea la umezeală, ceea ce face ca pardoseala să fie stabilă dimensional si greu degradabilă la excesul de apă;
 • uzura (alegerea pardoselii potrivite pentru nivelul de trafic, moderat-rezidential și/sau intens-comercial);
 • comportamentul la apă (rezistența la curatarile periodice obligatorii);
 • comportamentul la poansonare (terasele trebuie să reziste la un mobilier static cu sarcina importantă);
 • rezistentă la agenții chimici (pot fi atât detergenți, produse alimentare, ape marine minerale sau termale, întâlnite la segmentul balnear etc).
 • un montaj corect al pardoselii exterioare va avea un strat superior, alcatuit din deck și un strat de suport, montat în conformitate cu relieful și necesitățile terenului, astfel încât să permită un drenaj corespunzator, care sa asigurare integritatea sistemului de deck (pardoseala) pentru o perioadă îndelungată și să prevină alunecarea din cauza umidității.
 • profilele din WPC reușesc să mențină o temperatură optimă la o expunere excesivă la soare, de aceea sunt recomandate pentru a fi montate la terasele piscinelor, la pontoane, la traverse, sau alte zone unde se merge desculț.

 

Alte caracteristici (care se transformă în beneficii) pentru pardoseala WPC fabricată din profile produse în fabrica BENCOMP:

 • rezistența la ciclul inghet-dezghet, agresiune biologica (mușchi, licheni, insecte);
 • un design modern și familiar, asemănarea cu caldura conferită de lemn, dar rezistență „împrumutată” de la plastic
 • rezistența exceptională la radiațiile UV (un aspect uniform pe toată durata de viață a materialului).

Pardoseala WPC este ușor de montat, în sistem complet, până la ultimul șurub, și poate deveni punctul de plecare pentru o activitate deosebit de recreativă și cu rezultate surprinzătoare la final, când terasa este gata și savurați timpul petrecut în aer liber cu familia, sau poate o bere impreună cu prietenii la terasa unui restaurant.

 

Ne ocupam de confortul de sub pașii tăi!

Dacă vreți să aflați mai multe despre montajul și ce nu trebuie să faceți atunci cand montați pardoseala WPC, vă rugăm să accesați link-ul următor: 14 greșeli de evitat când montezi pardoseli terase exterioare WPC.

Dacă doriți să aflați mai multe despre WPC – wood plastic composite – intrați pe site-ul nostru www.wpcromania.ro . Daca aveți un proiect sau o schiță, solicitați ajutorul echipei Bencomp aici: https://www.wpcromania.ro/solicita-oferta.html

Pășește cu încredere alături de noi!