Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

De ce o chitara la scala 4/4 este alegerea perfecta! De ce o chitara la scala 4/4 este alegerea perfecta!
O chitara de 4/4 sau o chitara de 40 de inch este cea mai mare chitara de pe piata. Ea este adesea denumita doar... De ce o chitara la scala 4/4 este alegerea perfecta!

O chitara de 4/4 sau o chitara de 40 de inch este cea mai mare chitara de pe piata. Ea este adesea denumita doar chitara standard sau chitara de dimensiune completa. Pentru copiii de la 12 ani, aceasta dimensiune de chitara este in majoritatea cazurilor alegerea potrivita. Aceasta dimensiune de chitara nu este doar pentru copii, ci si pentru adulti. De aceea, pe piata exista o gama larga de chitare de dimensiuni mari. Veti gasi modele nesfarsite printre chitarele clasice, acustice si electrice. In cele ce urmeaza, dorim sava povestim despre cele mai bune chitare full size.

Daca cautati prima chitara pentru copilul vostru, atunci nu are prea mult sens sa cumparati cel mai scump model. In plus, ar trebui sa obtineti mai degraba o chitara clasica cu corzi de nailon pentru un incepator, deoarece sunt mai usor de folosit. Daca copilul vostru ar dori absolut sa inceapa cu o chitara electrica, puteti alege una. Una electrica este echipata cu intepaturi de otel dar tensiunea este destul de mica, iar corzile de otel pentru chitarele electrice sunt si ele mai subtiri. Asadar, prima alegere este o chitara clasica cu corzi de nailon, o chitara electrica ar trebui sa fie de asemenea buna in majoritatea cazurilor, dar incercati sa evitati chitarele acustice cu corzi de otel pentru tinerii incepatori. Daca copilul vostru canta deja la chitara, atunci puteti trece la o chitara acustica cu corzi de otel fara probleme mari.

Exista multe chitare clasice cu corzi de nailon pe piata. Reghin este unul dintre cei mai cunoscuti producatori care ofera chitare de inalta calitate la preturi accesibile. As spune chiar ca majoritatea tinerilor incepatori aleg un model Reghin. Daca aruncati o privire in salile de clasa ale scolilor de arta, majoritatea copiilor au unul de la Reghin.

Rapsodia Reghin Natur 4/4 la 375 Lei este un model excelent in segmentul entry-level, la un pret foarte corect. Tine perfect acordajul si pentru o lunga perioada de timp, finisajul si constructia sunt bine facute si are un sunet placut.

Multi chitaristi detin mai multe chitare, adesea de diferite tipuri, iar acest lucru este necesar daca doriti sa cantati intr-o varietate de stiluri precum muzica rock, clasica si country ce necesita toate tipuri diferite de chitara. Dar cand abia incepeti sa invatati, cel mai bine este sa alegeti un tip de chitara si sa studiati cu el pana cand stapaniti elementele de baza. Este recomandat sa incepeti cu o chitara clasica, deoarece aceasta chitara este similara cu chitara originala. Principalele tipuri de chitare sunt:

Chitara clasica (Corzi de nailon) – chitara clasica este in mod normal putin mai mica decat o acustica cu corzi de otel si are corzi de nailon, care ii confera un ton atractiv, cald si moale, cu un sustain lung. Corzile de otel nu trebuie folosite niciodata la o chitara clasica, deoarece pot deteriora gatul. La chitara clasica se canta folosind unghiile pentru a ciupi coardele, iar melodiile foarte complexe si expresive sunt caracteristice acestui stil. O mare parte din repertoriul de chitara clasica este scrisa folosind notatie, astfel incat sa invatati sa cititi note este inevitabil.

Chitara acustica – chitarele acustice nu au nevoie de amplificator. In schimb au o cavitate rezonanta a corpului care amplifica sunetul coardelor fara niciun ajutor extern. Chitarele acustice cu corzi de otel sunt adesea mai tare decat omologii lor cu corzi de nailon si sunt adesea folosite pentru a oferi acompaniament. Ele pot fi folosite si pentru muzica solo. Chitarele cu coarde de otel sunt de obicei cantate cu un plectrum, dar multi muzicieni folosesc si tehnici de tip fingerstyle la aceste chitare.

Chitara electrica – chitarele de acest tip fac foarte putin sunet de la sine. In schimb sunetul este rezultatul amplificarii electrice. Cand cumparati o chitara electrica, veti avea nevoie si de un amplificator – multe chitare electrice pentru incepatori vin cu un mic amplificator sau puteti cumpara unul separat. Chitaristii folosesc si accesorii precum diverse pedale de efecte. Chitarele clasice, flamenco si acustice pot contine, de asemenea, electronice interne/externe pentru amplificare, daca se doreste.

Chitara Flamenco – chitara flamenco arata similar cu chitara clasica, dar este de obicei putin mai mica. De asemenea, este fabricata din diferite tipuri de lemn, ceea ce ii confera un aspect ceva mai stralucitor. O alta caracteristica a chitarei flamenco este placa din plastic (sau golpeador), care ofera protectie corpului chitarei atunci cand muzicianul bate pe lemn pentru a produce efecte de percutie (un element important al stilului flamenco). In mod traditional, chitara flamenco a fost folosita pentru a insoti dansatorii si cantaretii de flamenco, dar in prezent este folosita in mod obisnuit si ca instrument solo.

Cantatul la chitara va ajuta un copil sa-si dezvolte abilitatile de concentrare, deoarece trebuie sa se concentreze pe o anumita sarcina pe perioade lungi de timp. Dezvoltarea concentrarii astfel il va ajuta si atunci cand trebuie sa-si focalizeze atentia asupra altor materii educationale.

S-a demonstrat ca a canta la chitara imbunatateste coordonarea mana-ochi. Copiii dezvolta abilitati motorii importante, similare cu atunci cand participa la anumite activitati sportive. Doar ca riscul de ranire este mai mic atunci cand cantati la chitara!

Terapia prin muzica este din ce in ce mai folosita pentru a completa forme mai traditionale de vindecare si medicina. Cercetatorii recunosc ca anumite tipuri de muzica pot avea un efect calmant si pot ajuta la relaxare prin scaderea ritmului cardiac. Daca veti canta bine, sunetul unei chitare (in special al uneia cu corzi de nailon) poate fi exceptional de linistitor.