DEPUTATUL ȘIȘCU CONTINUĂ RĂZBOIUL NERVILOR PENTRU VARIANTA ORAȘULUI BABADAG!

Deputatul liberal George Șișcu continuă lupta cu birocrația cu speranța că pănă la urmă, măcar pentru a scăpa de el și de întrebări și interpelări, Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va reuși să asfalteze varianta Babadagului, strada 1 Decembrie..

„Pe 19 septembrie a.c. îl interpelam din nou pe ministrul Transporturilor în legătură cu situația unor străzi din orașul Babadag. Știam la acel moment, din corespondența bogată cu ministerul menționat, că fuseseră emise avizele C.T.E. – C.N.A.I.R. nr. 4655/28 iunie 2017 și C.T.E. – M.T. nr. 64/73/10 iulie 2017 și că, în baza documentației tehnice, fusese demarată procedura de achiziție publică a contractului de execuție lucrări.
O săptămână mai târziu, în cadrul ședinței Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaților, m-am întâlnit atât cu domnul Lucian Șova, ministrul Transporturilor, cât și cu secretarii de stat din acest minister, drept care am revenit cu întrebarea „Când veți reuși să asfaltați porțiunea de un kilometru și jumătate din DN 22, Babadag (Strada 1 Decembrie – varianta orașului)?”. Răspunsul directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, domnul Narcis Neaga, a fost următorul: „În vara lui 2019 veți avea asfalt în Babadag”.
Am citit în presă o declarație a domnului Marin Dima, director general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, potrivit căreia lucrarea începe în primăvara anului viitor, iar perioada de implementare a proiectului este de șase luni.
Pentru a fi pe deplin clarificat, aștept cu interes răspunsul domnului Lucian Șova, având în vedere că C.N.A.I.R. se află în subordinea Ministerului Transporturilor. Poate că motivul pentru care răspunsul ministerial întârzie (data – limită era 10 octombrie) se datorează doar birocrației și carențelor de comunicare (pe verticală) între instituțiile publice. De altfel, este posibil ca anul electoral 2019 să producă în Babadag marea minune: asfaltarea unui drum de un kilometru și jumătate!“ a declarat deputatul George Șișcu.