Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Dezbatere pe tema constituirii  Rezervației Biosferei ”Delta Dunării – Prutul de Jos” Dezbatere pe tema constituirii  Rezervației Biosferei ”Delta Dunării – Prutul de Jos”
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO organizează Dezbaterea ”Constituirea Rezervației Biosferei «Delta Dunării – Prutul de Jos», dintre... Dezbatere pe tema constituirii  Rezervației Biosferei ”Delta Dunării – Prutul de Jos”

Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO organizează Dezbaterea ”Constituirea Rezervației Biosferei «Delta Dunării – Prutul de Jos», dintre România, Ucraina și Republica Moldova”, eveniment ce va avea loc pe 11 octombrie 2018, cu începere de la ora 11,00, în Sala ”Mihail Kogălniceanu” a Consiliului Județean Tulcea. La dezbatere sunt așteptați  Excelența Sa Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova la București, Excelența Sa Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei la București, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul Mediului, ai instituțiilor UNESCO din România, parlamentari, membri ai Comisiei parlamentare UNESCO, reprezentanți ai agențiilor și instituțiilor care gestionează problematica legată de Delta Dunării. De asemenea, sunt așteptați reprezentanți ai celor trei rezervații ale biosferei, aflate sub patronaj UNESCO, din România, Republica Moldova și Ucraina.

În România, Republica Moldova și Ucraina există trei rezervații ale biosferei  și, potrivit Recomandărilor UNESCO de la Pamplona, din cadrul Programului «Omul și biosfera», se dorește ca rezervațiile naturale care se regăsesc în aceeași zonă, dar în state diferite, să colaboreze, să stabilească politici comune de mediu. La Tulcea, vom discuta despre oportunitatea constituirii acestei rezervații trilaterale, despre programele comune ce pot fi dezvoltate, inclusiv despre posibilitatea atragerii de fonduri europene. Comisia permanentă comună pentru UNESCO sprijină demersurile de constituire a Rezervației Biosferei «Delta Dunării – Prutul de Jos», care ar putea duce la dezvoltarea unor programe comune de monitorizare, de pază sau de cercetare”, a declarat Ionel Palăr, președintele Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului, pentru relația cu UNESCO.