Doi bărbați din municipiul Tulcea s-au ales cu dosar penal după un conflict spontan legat de unele neînțelegeri din trafic

În perioada 26 septembrie – 28 septembrie 2020, jandarmii tulceni au acționat zilnic, în mod independent dar și în sistem integrat cu Poliția, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală sau contravențională.

În această perioadă, jandarmii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 15.000 lei.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru următoarele fapte: săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, tulburarea liniștii publice și participarea la scandal în locuri publice și organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor.

 De asemenea, jandarmii tulceni au constatat în mod independent 2 fapte de natură penală, precum și 4 fapte penale în sistem integrat, în cooperare cu efective de  poliție.

Exemple:

 Doi bărbați din municipiul Tulcea s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea  infracțiunilor de  lovirea sau alte violențe și amenințarea.

***

În data de 25 septembrie, în jurul orei 10:00,  jandarmii, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost solicitați, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, să se deplaseze pe strada G. Corneliu, din municipiul Tulcea, unde a izbucnit un conflict spontan între doi conducători auto.

La fața locului, jandarmii au identificat doi bărbați, care au declarat verbal faptul că au avut un conflict spontan legat de unele neînțelegeri din trafic.

Persoana care a solicitat sprijinul jandarmilor a declarat faptul că, în timp ce se deplasa pe strada  G. Corneliu, a lovit în partea din spate un alt autoturism, iar în urma acestui incident, celălalt conducător auto a devenit recalcitrant, adresându-i injurii și lovindu-l cu picioarele.

Pe numele bărbatului în cauză, oamenii legii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe” și au adus la cunoștința persoanei vătămate termenul de introducere a plângerii penale prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

***

În data de 25 septembrie, în jurul orei 00:15,  jandarmii care asigurau măsuri de ordine și siguranță publică pe raza municipiului Tulcea au fost solicitați, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112,  să se deplaseze pe Aleea Cristina, din municipiul Tulcea, unde, era semnalat un conflict în familie.

La fața locului, jandarmii au identificat o femeie  care a sesizat faptul că fostul soț cu care locuiește încă în același apartament, pe fondul unor neînțelegeri legate de modul de conviețuire,  i-a adresat injurii și a amenințat-o cu acte de violență.

Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare  pentru săvârșirea infracțiunii de ,,Amenințarea” și au adus la cunoștința femeii termenul de introducere a plângerii penale prealabile care trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL