Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Festivalul Internaţional „Peştişorul de Aur“, ediţia 2015, la final Festivalul Internaţional „Peştişorul de Aur“, ediţia 2015, la final
Marţi, 11 august, începând cu ora 10.00, la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea a avut loc o întâlnire între reprezentanţii ansamblurilor care au participat... Festivalul Internaţional „Peştişorul de Aur“, ediţia 2015, la final

inchidere pestisor 1Marţi, 11 august, începând cu ora 10.00, la sala Mihail Kogălniceanu din Tulcea a avut loc o întâlnire între reprezentanţii ansamblurilor care au participat la cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului – concurs de Folclor „Peştişorul de Aur”, autorităţile locale şi organizatorii evenimentului. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, viceprimarul municipiului, Stere Şacu, inspectorul general Dumitru Damian, maestrul Ştefan Coman, organizator, membri ai juriului şi delegaţi din ţările participante.
„Acum, când suntem aproape de închiderea ediției 2015 a festivalului, aș dori să îi felicit pe cei care s-au ocupat de realizarea acestui amplu eveniment pentru o organizare impecabilă, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an. Felicit, totodată, Ansamblul „Dorulețul” pentru cea de-a 25-a aniversare, și, bineînțeles, îi felicit pe artiștii săi, cărora le doresc mult succes în continuare și tot atât de multe performanțe pe scenele din țară și din întreaga lume. Aș dori, de asemenea, să felicit toate ansamblurile din județ, din țară, dar și de peste hotare pentru performanțele lor și să îi asigur pe toți că sunt, din punctul nostru de vedere, câștigători. Felicitări încă o dată și mult succes pentru anul viitor!”, a declarat cu acest prilej preşedintele Horia Teodorescu.
După ce a primit laudele tuturor celor prezenţi la şedinţă, maestrul Ştefan Coman, tulceanul care a muncit în ultimii 23 de ani pentru realizarea celui mai mare festival de folclor din România, a mulţumit finanţatorilor pentru susţinerea de care s-a bucurat „Peştişorul de Aur“ şi-n acest an, adăugând că performanţa tuturor artiştilor prezenţi în concurs precum şi participarea ansamblurilor de pe alte continente au făcut din această competiţie una mondială de un real succes.
Ediţia a XXIII-a a festivalului a debutat sâmbătă, 8 august, cu parada portului popular (pe traseul strada Isaccei – strada Unirii – strada Babadag – strada Dobrogeanu Gherea – strada Păcii – Piaţa Civică). La deschiderea oficială, care a avut loc în aceeaşi zi, începând cu ora 18.30, în centrul municipiului, au participat Horia Teodorescu, preşedinte Consiliului Judeţean Tulcea, viceprimarul Stere Şacu, inspectorul şcolar general, Dumitru Damian, precum şi alţi oficiali.
La ediţia din acest an au participat 1.100 tineri, reprezentând ansambluri folclorice din 12 ţări, între care s-au numărat, în premieră, Austria, Coreea de Sud şi Republica Populară Chineză – provincia Taiwan. Din România au intrat în concurs ansambluri din 11 judeţe, Tulcea evoluând pe scenă cu cinci grupuri folclorice.