FOTO: CUM ARATĂ ZAGHENUL DE LA 500 DE METRI ÎNĂLŢIME!

MIC ZProiectul de reconstrucţie ecologică a polderului Zaghen se apropie cu paşi mari de final, însă deja factori locali externi perturba activitatea. Este vorba de tulcenii care arunca deja deşeuri industriale sau gunoi menajer în zonele mărginaşe ale polderului.
“Deşi avem trei firme de paza este greu să acoperim întreg perimetrul. Deja ne-am trezit cu gunoi aruncat în zone ecologizate, cu vaci care mănâncă arbuştii abia plantaţi, va fi foarte greu de păzit întreaga zona după ce va fi preluată de beneficiar, de Primărie. Plus că probabil vor da navală amatorii de pescuit, trebuie să menţionăm că prin; proiect zona este una de reconstrucţie ecologică, proiectul nu are scop turistic. Probabil o perioadă lung ava trebui să aşteptăm până când natura îşi va reveni la normal până când păsările vor reveni în zonă, se va reface populaţia piscicolă, nu este o zonă de grătar, cel puţin reconstrucţia ecologică este subiectul finanţării, ce vor face mai apoi administratorii, vom vedea” spun reprezentaţii antreprenorului general al proiectului.
Precizările legate de proiect vin în întâmpinarea celor ce au crezut că zona se va transforma într-una de agreement, cu diverse facilitate turistice.
O astfel de zona însă realizata separat, pe un alt proiect prin FLAG Delta, este situate în afara zonei de reconstrucţie ecologică, este vorba de satul pescăresc, proiect ce va fi finalizat în câteva zile.
Nu este exclus ca după o perioadă de timp, în zona să se permită la un moment dat şi pescuitul sportive, după ce obiectivele din proiectul actual vor fi îndeplinite