„Guvernul recordurilor negative”

Actualul Guvern pare că se pregătește intens pentru a participa la Olimpiada de la Tokyo, altfel nu se înțelege de ce ”reușește” să bată record după record.

Am ajuns să ne fie greu să le ținem cont, recond al cursului euro/leu, record al datoriei publice, record de pacienți la ATI, record al inflației la alimentele de bază etc.
Din nefericire, aceste recorduri afectează în principal persoanele cu venituri reduse, cărora actuala coaliția a refuzat să le mărească pensiile sau salariul minin, încâlcându-și propriile legi și promisiuni electorale.
Guvernul a îndatorat fiecare român cu 25.000 de mii de euro, iar datoria publică a ajuns deja la 47,8% din PIB în numai un an de guvernare, un adevărat ”record”.
Actuala coaliție, prin măsurile bugetar-fiscale, a reușit să ducă euro la aproape 5 lei, ceea ce se traduce prin creșterea costurilor pentru servicii, care se adaugă creșterii costului la energia electrică pentru populație.
De asemenea, alimentele de bază s-au scumpit foarte mult. Uleiul, fasolea, cartofii, fructele, făina au prețuri, în medie, mai mari cu 7%, dar veniturile au stagnat sau chiar au scăzut.
Peste toate acestea avem și un nou record de pacienți la ATI, peste 13.000, în condițiile ăn care autoritățile se comportă haotic.
Mai nou au introdus și măsura închiderii magazinelor la ora 18.00, în anumite cazuri, ceea ce va duce la creșterea aglomerației în magazine. Nu o spun numai eu, ci chiar consilierul actualului ministru al sănătății: ”Un timp de funcționare mai restrâns a magazinelor înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.”
Mai mult, în plin val trei al pandemiei, ministrul sănătății oferă un exemplu demn de ”noaptea minții”, se plimbă prin Parlament fără mască. Într-adevăr un exemplu de urmat…
Ținând cont de toate aceste aspecte, și multe altele, eu chiar cred că Guvernul are toate șansele să rămână în istorie drept cel mai incompetent Guvern din ultimii 20 de ani.
Avem, însă, o șansă să scăpăm de acești habarniști până în vară, odată cu depunerea și votarea moțiunii de cenzură a PSD.
Doamne ajută!

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună