Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

HOGEA, ATAC LA CANDIDATUL LIBERAL LA PRIMĂRIE. CE REPLICĂ ÎI DĂ ŞTEFAN ILIE HOGEA, ATAC LA CANDIDATUL LIBERAL LA PRIMĂRIE. CE REPLICĂ ÎI DĂ ŞTEFAN ILIE
Amendamentul prin care consilierii locali PNL au propus scăderea taxelor locale, prin micșorarea cotei de impozitare aplicate pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale, a fost... HOGEA, ATAC LA CANDIDATUL LIBERAL LA PRIMĂRIE. CE REPLICĂ ÎI DĂ ŞTEFAN ILIE

Amendamentul prin care consilierii locali PNL au propus scăderea taxelor locale, prin micșorarea cotei de impozitare aplicate pentru clădirile rezidențiale și nerezidențiale, a fost respins în ședința Comisiei economice premergătoare ședinței de Consiliu Local ce va avea loc joi 20 decembrie.
În acest caz, spune președintele PNL Tulcea, consilierii liberali nu vor vota proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor pentru anul 2018.
Totuși, în urma solicitării venite din partea Asociaţiei Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Tulcea, după discuții cu executivul, valoarea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale, propusă inițial a fi 1,2%, scade la 1,1%.
„Menționez că la dezbaterea proiectului nu a venit nici un reprezentant PNL. Probabil că președintele PNL Ștefan Ilie, dacă noi am fi fixat la 1 ar fi zis că vrea 0,9, dacă noi ziceam 0,9 el zicea 0,8 și tot așa, unii se joacă de-a politica, că poate mai capătă ceva notorietate. La el la Luncavița propune majorarea taxelor cu mult mai mult decât la Tulcea, puteți verifica “a declarat primarul Constantin Hogea.
În replică președintele PNL Tulcea spune că la Tulcea nu ar fi necesară mărirea taxelor și impozitelor ţinând cont de faptul că nu exista proiecte.
„Dezbaterea publică a fost pentru public, cei care nu au reprezentanți în Consiliul Local, așa cum e cazul USR.Noi avem consilieri și propunem direct amendamente în comisii și în Consiliu, e simplu. La Luncavița avem într-adevăr nevoie de bani pentru că avem multe proiecte de cofinanțat, ceea ce nu se poate spune despre Tulcea, au pierdut oportunități de aproximativ 200 de milioane de euro, dormind, e mai simplu să trăiască din mărirea taxelor decât să atragă fonduri măcar cât am făcut noi la Luncavița “a declarat Ștefan Ilie.