Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

In fine,o numire politică inspirată în zona PNL Tulcea.Cine va coordona promovarea turismului în municipiu In fine,o numire politică inspirată în zona PNL Tulcea.Cine va coordona promovarea turismului în municipiu
Agenții de turism tulceni au fost chemați astăzi de Primărie pentru a asista ca martori la nașterea, în fază incipientă, a Organizației municipale de Management... In fine,o numire politică inspirată în zona PNL Tulcea.Cine va coordona promovarea turismului în municipiu

Agenții de turism tulceni au fost chemați astăzi de Primărie pentru a asista ca martori la nașterea, în fază incipientă, a Organizației municipale de Management al Destinaţiei.Au fost chemați de formă deoarece cărțile erau deja făcute  iar primarul Ștefan Ilie l-a prezentat direct pe cel ce va conduce acest for menit să promoveze turismul în municipiu, Alex Filip, membru PNL Tulcea.

E bine totuși ca spre deosebire de alte numiri politice catastrofale, cu lipitori de afișe necalificati angajați de partid  în funcții despre care habar nu aveau,de data aceasta numirea a fost,cum se spune la fotbal ,”post pe post”,Alex Filip venind la Tulcea din postura de fost manager al OMD Piatra Neamț, acolo unde spune el,a reușit să pună pe picioare această organizație. Acum a revenit pe plaiurile unde este „măritat „,la Sarichioi și vom vedea ce va reuși să realizeze pentru promovarea turismului local.

”Organizaţiile de Management al Destinaţiei (O.M.D.) reprezintă o nouă formă de gestionare a destinaţiilor turistice care permite dezvoltarea turismului, cu implicaţii directe în creşterea circulaţiei turistice, a volumului de încasări din turism atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Un OMD se va înfiinţa luând în considerare unităţile geografice (judeţe, localităţi) cu obiectivul de a promova turismul local sau regional. Legislaţia va include o descriere clară a mecanismului de finanţare pentru sprijinirea dezvoltării reţelei de OMD-uri regionale şi locale (organizaţii de management al destinaţiei) şi un model solid de guvernanţă”.