Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

  Astăzi managerul Ion Popescu a inaugurat oficial tomograful din spitalul judeţean Tulcea, în prezenţa „naşului“ Victor Tarhon şi a şefei de la Direcţia...
Tomograful a fost inaugurat oficial astăzi

Tomograful a fost inaugurat oficial astăzi

 

Astăzi managerul Ion Popescu a inaugurat oficial tomograful din spitalul judeţean Tulcea, în prezenţa „naşului“ Victor Tarhon şi a şefei de la Direcţia de Sănătate Publică.

În cadrul conferinţei de presă de astăzi, managerul Ion Popescu a declarat public că nu vor abuza de această investiţie a spitalului. Specialiştii spitalului nu vor face direct tomografie: se face un consult de către medicul specialist, se fac nişte analize de rutină, o radiografie, o ecografie, şi când mijloacele de investigaţie s-au epuizat, se vor îndrepta spre această soluţie. Există însă şi excepţii, cum ar fi cazul traumatismelor craniene, când se impune acest tip de investigaţie medicală.

După ce încă de anul trecut tomograful a ajuns, într-un final, în spitalul judeţean, şeful SJUT, dr. Ion Popescu, a explicat că pentru toate întârzierile există o explicaţie: proceduri, acte, verificări, constatări, iar ultima explicaţie a avut strânsă legătură cu închiderea drumurilor în timpul ninsorilor.

Cert este că, după ce acum o lună un consilier al opoziţiei a cerut public demisia şefului Spitalului Judeţean, iată că astăzi dr. Ion Popescu a putut oficia inaugurarea tomografului din Tulcea. Singurul din spitalul judeţean, dar nu singurul din oraş.

Ani de zile managerul Popescu nu şi-a făcut probleme vizavis de lipsa unui tomograf în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. Pacienţii ajungeau pe mâini bune, adică la Mercado Impex, ce aparţine familiei Popescu.
Managerul Spitalului a declarat, de curând, că nu este nimic în neregulă cu acest lucru: „Pacienţii se pot duce la tomograf şi la la Galaţi, gratuit. Sigur ca avem un prag, nu putem trimite sute de pacienti pe banii Spitalului, cu salvarea, până la Galati, dar pentru cei care nu au posibilitatea să meargă în privat există această variantă. Tomograful de pe Grivitei (al firmei familiei Popescu) are contract cu Casa de asigurări, există şi pacienţi care vin şi zic domne eu plătesc, să fac aici, nu mai merg la Galaţi, nu văd unde ar fi incompatibilitatea morală, iar legal nu e nici o problemă“ spune managerul Popescu.

Ascensiunea carierei manageriale a medicului Popescu se leagă de cea a Partidului Democrat Liberal, el candidând oficial de unul singur la şefia Spitalului Judeţean, sustinut de preşedintele filialei, Victor Tarhon, care este şi naşul unuia dintre copii familiei Popescu.
„Nu neg faptul că sunt finul unui copil de-al dânsului. El era însă manager înainte ca spitalul să treacă în subordinea Consiliului Judeţean“ spune preşedintele Tarhon, care dă şi o explicaţie legată de situaţia pacienţilor trimişi la tomograful firmei familiei Popescu.
„E dinamica vieţii şi afacerea cu tomograful, eu am desemnat un reprezentant al meu în Consiliul de Administraţie al Spitalului,tocmai ca să nu se interpreteze“.