Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Au fost depistaţi ieri seară, în jurul orei 22.20, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Isaccea. Frontierişii au urmărit o navă şlep...
Tulcea, politie, frontiera

Prinşi de poliţiştii de la Frontieră (foto arhivă)

Au fost depistaţi ieri seară, în jurul orei 22.20, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Isaccea.

Frontierişii au urmărit o navă şlep motor sub pavilion românesc care a acostat lângă un tanc petrolier aflat în apele teritoriale ale Republicii Ucraina, unde a alimentat.

După alimentare, nava şlep motor a revenit în apele teritoriale româneşti şi s-a îndreptat spre Tulcea.

O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a plecat în urmărirea navei şlep, reuşind să o reţină în dreptul milei marine 57 pe fluviul Dunărea, unde o echipă de abordaj a urcat la bordul ei.

„Verificările au stabilit faptul că la bord se aflau 5 marinari cetăţeni ucraineni, cărora nu li s-a efectuat controlul la ieşirea şi intrarea în ţară, iar în cele două tancuri de combustibil s-a descoperit o diferenţă de 5.000 de litri de motorină pentru care comandantul nu a putut prezenta documente justificative“, a precizat Marius Niculescu, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Cantitatea de motorină descoperită a fost evaluată la o valoare de aproximativ 30.000 lei. Cei cinci marinari ucraineni vor fi cercetaţi pentru săvărşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă.