Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Percheziții la domiciliile unor tulceni suspectați de confecționare ilegală de unelte de pescuit Percheziții la domiciliile unor tulceni suspectați de confecționare ilegală de unelte de pescuit
Polițiștii de frontieră tulceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag, au efectuat percheziții la domiciliile a doi cetățeni... Percheziții la domiciliile unor tulceni suspectați de confecționare ilegală de unelte de pescuit

plaseePolițiștii de frontieră tulceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag, au efectuat percheziții la domiciliile a doi cetățeni români bănuiți de deținere și comercializare de unelte de pescuit tip plasă monofilament, în urma cărora au fost confiscați peste trei mii de metri de plase tip monofilament și din fir textil, precum și alte bunuri folosite la confecționarea uneltelor de pescuit.

În urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea, s-a stabilit că mai multe persoane de pe raza județului Tulcea confecționau unelte de pescuit tip plasă monofilament, pe care ulterior le comercializau unor persoane de pe raza localităților Sălcioara și Jurilovca.

Astfel, în data de 19.09.2016, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag și în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Babadag, polițiștii de frontieră au efectuat două percheziții la domiciliile a doi cetățeni români domiciliați pe raza localității Sălcioara, implicați în activitatea infracțională.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 13 plase de tip monofilament în lungime totală de 2.350 m, 8 plase de fir textil în lungime de 1.276 metri, 1.733 bucăți plute, 1.882 bucăți de plumb, 14,250 kg codole și 6 iglițe, bunuri destinate confecționării plaselor de pescuit.

În cauză se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de ‘producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament’, faptă prevăzută și pedepsită de art.64, lit. k din O.U.G.23/2008.