Persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor fi programate la medicii de familie în intervalului orar 11-13

În cadrul ședinței Grupului  de Coordonare al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au discutat modul în care se aplică măsurile aprobate care să limiteze și să reducă infectarea populației cu coronavirusului COVID-19. Astfel :

✅S-au prelucrat prevederile Ordonanței Militare numarul 3/2020 și s-au stabilit măsurile pe care trebuie să le ia fiecare instituție în vederea aplicării întocmai a acestora.

✅S-a hotărât, prin intermediul Casei de Asigurări de Sănătate, ca toți medicii de familie de pe raza județului Tulcea să fie notificați cu privire la persoanele cu vârstă de peste 65 de ani astfel încât acestea să fie programate cu  respectarea intervalului orar 11-13 și cu evitarea formării de grupuri mai mari de 3 persoane.

✅Mai departe, s-a hotărât conștientizarea conducătorilor unităților administrativ teritoriale de pe raza județului Tulcea de a identifica imediat persoanele cu vârstă mai mare de 65 de ani fără susținători legali și de a lua de urgență toate măsurile necesare pentru a le sprijini pe perioada stării de urgență.

✅A fost luată în discuție situația persoanelor fără adăpost de pe raza municipiului Tulcea. Doamna viceprimar a asigurat că Primăria Tulcea a luat măsuri în acest sens.

✅De asemenea, s-a luat act de faptul că au apărut situații în care unii conducători de unități administrativ teritoriale, invocând prevederile Ordonanțelor Militare 1,2,3/2020 fie iau măsuri abuzive împotriva agenților economici cu profil de comerț produse alimentare, fie fac apeluri publice care invită populația să părăsească domiciliile pentru diverse activități. Instituția Prefectului – Județul Tulcea va iniția o campanie de conștientizare a acestora cu privire la responsabilitățile ce le revin în respectarea întocmai a acestor Ordonanțe.

Facem apel la calm și informare doar din surse oficiale: comunicatele Instituției Prefectului Județ Tulcea sau ale Grupului de Comunicare Strategică constituit la nivel național

 

Biroul de presă