Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Peste 100 kilograme de pește confiscate de polițiștii de frontieră tulceni Peste 100 kilograme de pește confiscate de polițiștii de frontieră tulceni
Polițiștii de frontieră tulceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român care transporta, cu... Peste 100 kilograme de pește confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

pestePolițiștii de frontieră tulceni au acționat pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență, identificând un cetățean român care transporta, cu un autoturism marca Mitsubishi, cantitatea de 106 kilograme pește proaspăt, din specii diferite, fără a deține documente justificative.

În data de 14.09.2016, în jurul orei 08.40, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona localității Telița, a oprit pentru control un autoturism marca Mitsubishi, condus de cetățeanul român N.G., în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, a fost descoperită cantitatea de 106 kilograme pește proaspăt din speciile caras, știucă și babușcă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘deținere și transport a peștelui fără documente legale’, faptă prevăzută și sancționată de art. 64 din O.U.G. 23/2008.