Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

POFTIȚI LA SERBĂRILE SCRUMBIEI LA MALIUC! POFTIȚI LA SERBĂRILE SCRUMBIEI LA MALIUC!
„Ideea unei sărbători a comunei Maliuc, stăruie de multă vreme însă pentru realizarea unui astfel de eveniment nu este suficientă doar voința și implicarea... POFTIȚI LA SERBĂRILE SCRUMBIEI LA MALIUC!

„Ideea unei sărbători a comunei Maliuc, stăruie de multă vreme însă pentru realizarea unui astfel de eveniment nu este suficientă doar voința și implicarea autorității publice locale. Din fericire anul acesta ni s-au alăturat cu mult entuziasm și tinerii întreprinzători din comună precum și proprietarii de pensiuni “a declarat din partea organizatorilor doamna „primar “(așa cum o știu prietenii) Nicoleta Sevastian.
Evenimentul va avea loc pe 1 mai în localitatea Maliuc, zona Estacadă-Faleză. Standurile amenajate în această zonă vor oferi turiștilor preparate din scrumbie dar și diverse preparate tradiționale din pește și nu numai. „În cinstea sărbătorii ce i se pregătește, scrumbia intră din belșug în setcile pescarilor, așteptând să fie preparată și servită cu mult drag celor ce vor alege să o serbeze alături de noi. Programul artistic va fi susținut de Ruskyi Ritm Bând, Mareș Sevastian, Lucian Grigore, Ansamblul Rebalka Crișan, Ansamblul Rusalka Mila 23, Ansamblu de dansatori de la Uniunea Ucrainenilor din Tulcea. În urma mediatizării evenimentului, cererea de locuri de cazare a crescut foarte mult, pensiunile din zonă fiind ocupate în totalitate. Organizarea unor astfel de evenimente este necesară pentru promovarea obiceiurilor și tradițiilor locale precum și pentru atragerea turiștilor. Pe viitor, ne gândim să organizăm un astfel de eveniment și în localitatea Partizani “a mai declarat doamna Sevastian.